Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/09/2015

RENFE es compromet a mantenir l'accés a l'estació per als usuaris del barri de Mar

De dreta a esquerra: Joan Giribet, Juan Luís Ruiz, Neus Lloveras i Teresa Llorens       De dreta a esquerra: Joan Giribet, Juan Luís Ruiz, Neus Lloveras i Teresa Llorens

L'alcaldessa de VNG i el regidor de Mobilitat es van reunir ahir dilluns amb el director de Rodalies de RENFE. Reforçar la seguretat per evitar actes vandàlics i el compromís de mantenir obert el pas subterrani, principals temes de la reunió

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, es van reunir aquest dilluns amb el director de Rodalies RENFE, Fèlix Martín i amb el cap de la línia R2 de Rodalies, Fèlix Garcia, per abordar, entre d'altres, l'accés a l'estació dels usuaris del servei de rodalies del barri de Mar, així com també dels actes vandàlics registrats que han causat desperfectes en el torn de pas i en la porta d'accés ocasionant el tancament d'aquest accés subterrani situat al barri de Mar.

La reunió, que el regidor Joan Giribet va qualificar com a cordial i "amb bona predisposició per part dels responsables de RENFE" va posar sobre la taula la demanda del Govern municipal de mantenir obert el pas subterrani per garantir l'accés a les andanes de les persones usuàries del servei de rodalies que viuen al barri de Mar. En relació a aquesta qüestió, l'alcaldessa Neus Lloveras ha assegurat que durant la reunió el director de Rodalies RENFE els va assegurar que "no hi ha la voluntat ni cap projecte de tancar aquest pas per als usuaris del servei". En aquest sentit, el regidor de Mobilitat ha afirmat que Fèlix Martin va assegurar que Renfe volia continuar donant aquest servei d'accés a l'estació per als usuaris del barri de Mar. Quant als actes vandàlics, Joan Giribet ha explicat que el director del servei de Rodalies, es va comprometre a reforçar la seguretat d'aquest punt d'accés a l'estació per evitar els desperfectes ocasionats per l'incivisme d'algunes persones.

Un altre dels temes destacats de la reunió entre l'Ajuntament de la ciutat i l'operadora ferroviària van ser les targetes de pas que utilitza el veïnat del barri de Mar per accedir al centre de la ciutat a través del pas subterrani de RENFE. Aquestes targetes estan regulades per un conveni que finalitzava al desembre de 2014. Actualment, segons ha informat RENFE a l'Ajuntament de VNG, hi ha al voltant de 5000 targetes en curs i segons els responsables de l'operadora ferroviària "es calcula que un 60% d'aquestes no són utilitzades adequadament". Segons ha explicat el regidor de Mobilitat, durant la reunió es va acordar "que RENFE enviarà un requeriment a l'Ajuntament per establir d'aquí a final d'any un nou conveni que reguli l'expedició i ús d'aquestes targetes".

Obertura del pas subterrani
Quant a la reobertura del pas subterrani que permet l'accés a les andanes dels usuaris de RENFE del barri de Mar, l'alcaldessa de la ciutat ha anunciat que "la companyia ha comunicat a l'Ajuntament de VNG que a partir de demà ja es podrà accedir per aquest pas que permet l'accés directe dels usuaris del barri de Mar a l'estació". El pas subterrani va ser objecte d'actes vandàlics el 17 de setembre, els desperfectes ocasionats en el torn d'accés seran reparats durant el dia d'avui, un cop RENFE disposi de les peces de recanvi necessàries. Segons ha explicat l'alcaldessa Lloveras, "la companyia preveu que durant la jornada de demà es pugui tornar a obrir aquest accés".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00