Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/04/2013

'Collita 2012', novel·la negra a la biblioteca Joan Oliva

El gènere negre té secció pròpia a la Joan Oliva El gènere negre té secció pròpia a la Joan Oliva

Juntament amb tres biblioteques més, la Joan Oliva ha entrat a formar part de la Xarxa de biblioteques negres

La biblioteca Joan Oliva i Milà disposa des de l'any 2009 una secció dedicada al gènere negre i que està ubicada a la Sala d'adults. Així mateix, per tal de fomentar i difondre aquest gènere literari, l'equipament ofereix setmanalment un nou títol entre les seves novetats. Des de la seva creació, la secció ha obtingut entre els seus usuaris una gran acollida.

La secció negra de la Joan Oliva i Milà és un referent d'aquesta matèria a la comarca, i per reforçar més la seva implicació amb el gènere policíac, aquest any s'ha creat la Xarxa de biblioteques negres, integrada pels equipaments de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona especialitzades en el gènere negre. Així doncs, la biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, la biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat, la biblioteca Montbau de Barcelona i la biblioteca Districte 6 de Terrassa, enceten la seva col·laboració amb la guia de lectura Collita 2012.

Collita 2012 recull, a banda de la relació de novel·la negra i policíaca publicada durant l'any passat, la llista de festivals, jornades i congressos fets durant el 2012, una relació dels premis de novel·la negra atorgats i la llista de les vint-i-cinc novel·les negres més prestades durant l'any passat.

La biblioteca Joan Oliva i Milà reforça la difusió d'aquest gènere literari a través del bloc Fora del Prestatge, que presenta setmanalment les darreres novetats del gènere en la seva secció virtual de Gènere Negre. Actualment, i després de tres anys, la secció ofereix una llista amb més de dos-cent títols per poder consultar el llibre que més agrada en cada moment. Els detalls dels títols més recomanats es poden consultar directament al prestatge a través dels codis QR que porten adherits i on s'informa del contingut corresponent a cada llibre que apareixen en el bloc de la biblioteca Joan Oliva i Milà.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00