Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/10/2014

Jornades internacionals sobre Víctor Balaguer

Les inscripcions són obertes fins dijous     Les inscripcions són obertes fins dijous

Vilanova i Barcelona acullen aquest cap de setmana les jornades 'Història, política, literatura. A 150 anys de la Historia de Cataluña y de la Corona de Aragón'

Recentment ha fet 150 anys que Víctor Balaguer lliurava els 5 volums de la "Historia de Cataluña y de la Corona de Aragón". Per commemorar-ho, el Grup d'Estudi de la Literatura del Vuit-cents i el grup d'Estudis d'Història de la Cultura dels Intel·lectuals, sota el paraigües de l'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, han organitzat unes jornades que versaran sobre aquesta obra i la figura de Balaguer.

Se celebraran aquest divendres a la Biblioteca Museu, i dissabte a l'Ateneu Barcelonès. Amb aquesta "Historia de Cataluña", Balaguer recollia l'herència de la vindicació provincialista, alhora que argumentava els postulats polítics que havia anat defensant des de la dècada de 1850; un passat peninsular plural, l'autoritat del model confederal de la corona d'Aragó, l'exaltació de l'antic constitucionalisme català. Tot plegat, un argumentari imprescindible per a batalla política del catalanisme.
Així, les jornades debatran sobre la figura de Víctor Balaguer sobre aquesta gran obra, i sobre altres treballs en l'àmbit de la història, la política i la literatura.

El preu per assistir-hi és de 15 euros, i les matrícules es poden fer en línia fins aquest dijous 23 d'octubre, al correu electrònic aulajoaquimmolas@victorbalaguer.cat.

Més informació i tot el programa de les jornades aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00