Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2014

Reunió de balanç de la Comissió de seguiment del protocol municipal de violència masclista

Reunió de la comissió de seguiment Reunió de la comissió de seguiment

La darrera reunió de l'any de la comissió serveix per posar en comú, entre d'altres, el model d'indicadors de valoració de risc

El passat 15 de desembre es va reunir la Comissió de seguiment del protocol municipal d'accions contra la violència masclista. Aquesta comissió va néixer en el marc del Protocol municipal d'accions contra la violència de gènere, amb l'objectiu de realitzar-ne el seguiment, analitzar l'evolució i facilitar l'elaboració de propostes de millora.

En aquesta ocasió, per finalitzar l'any, es va fer una revisió de les accions i atencions realitzades des dels diferents àmbits i es van posar en comú, entre d'altres, el model d'indicadors de valoració de risc per a ús dels equips professionals que ha de permetre detectar el nivell de perillositat de situacions de violència masclista i l'actualització realitzada del circuit municipal d'atenció a les víctimes.

Les entitats que formen part d'aquesta comissió, Joudour wa Afak i La Frontissa, van exposar la situació dels seus serveis d'informació i acompanyament.

També es va fer seguiment i valoració, entre d'altres, dels cursos de formació realitzats durant aquest any, i dels tallers de resiliència per a infants en situació de violència masclista a les seves llars.

Aquesta comissió actua d'òrgan col·legiat de caràcter consultiu. Té com a finalitat la coordinació, la complicitat i el treball en xarxa, per tal de ser eficaç i, alhora, actuar com a grup de suport mutu. També té la finalitat d'impulsar accions i fer reflexions per a la prevenció i atenció de les situacions de violència masclista.

La Comissió està formada pels diferents agents que intervenen en el circuit d'atenció de la violència masclista a la nostra ciutat, tant institucionals com socials, dels àmbits de la seguretat, salut, judicial i social i està liderada per la regidoria de Convivència i Equitat.

Algunes de les seves funcions més rellevants són fomentar les activitats públiques i privades que afavoreixin la detecció precoç i participar en els diagnòstics de les situacions de risc i/o de violència masclista i en la identificació dels elements que intervenen en la seva aparició o existència. Així com facilitar la implicació dels agents socials de la nostra vila.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00