Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/09/2016

Obertes les inscripcions per a una nova edició dels tallers d'acollida

Recepció als participants del darrer taller, celebrat el mes d'abril      Recepció als participants del darrer taller, celebrat el mes d'abril

Són obertes les inscripcions per al curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, que comença dijous 6 d'octubre

La Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG ha organitzat una nova edició dels tallers d'acollida adreçats a les persones d'origen estranger, que s'imparteixen en dos mòduls: el mòdul C, de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic; i el mòdul B, d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria.

La Generalitat de Catalunya, arran de la Llei d'Acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, ha establert tres mòduls formatius que s'ofereixen com a serveis de primera acollida. Per a les persones que necessitin fer tràmits d'estrangeria serà molt beneficiós -o fins i tot podrà ser obligatori- disposar dels certificats dels mòduls B i C (que han d'oferir els ajuntaments) sumats a l'A (que són els certificats oficials de llengua que ofereix el Servei de Català i/o l'escola d'adults).

L'any 2015 l'Ajuntament, amb el suport de la Generalitat, va començar a oferir aquests tallers a persones d'origen estranger. Ara mateix són obertes les inscripcions per al mòdul C. La formació començarà el 6 d'octubre, i es farà cada dimarts i dijous de 10 a 12 h fins al 27 d'octubre a les aules de l'IMET. Les persones interessades, majors de 16 anys, han de contactar amb la Regidoria de Convivència i Equitat, al telèfon 93 814 00 00 extensió 3370, o a través del correu electrònic convivencia@vilanova.cat

El Mòdul C, sobre coneixement de la societat catalana, dura 15 hores i ofereix informació sobre la ciutat i els recursos disponibles segons les necessitats de l'alumnat. Així, el temari inclou: els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya; el sistema polític i administratiu, l'associacionisme i participació ciutadana; drets i deures fonamentals; i els serveis públics amb els drets i deures en l'àmbit local.
En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s'organitza i ofereix des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que compta amb la col·laboració de professionals d'altres departaments de l'Ajuntament, i d'altres àmbits. Així, entre d'altres, els i les participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, el Banc del Temps, sobre eficiència energètica, Serveis Socials i Salut.

Pel que fa al Mòdul B, consisteix en 15 hores d'orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d'estrangeria. Es pretén oferir orientació laboral, tant per a l'accés al món del treball com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional. Així, el mòdul inclou: normativa en matèria d'estrangeria, normativa laboral i socio-laboral; règim jurídic laboral, drets laborals bàsics, sistema de contractació i drets i deures; informació sindical, afiliació, representació legal dels treballadors i les treballadores a l'empresa, la negociació col·lectiva; i també el mercat laboral i la recerca d'ocupació, les polítiques actives per l'ocupació i la cartera de serveis del Servei d'Ocupació de Catalunya.
El mòdul B és impartit per professionals de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) i el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE). Es preveu organitzar un grup per fer la formació del mòdul B al novembre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00