Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2014

El Campus Universitari de la Mediterrània vol ser la marca de qualitat de la formació vinculada al mar

La Mesa es va reunir al Club Nàutic de Vilanova  La Mesa es va reunir al Club Nàutic de Vilanova

Segona reunió de la Mesa Nàutica, amb la incorporació de nous membres com l'ADEG, l'Aula de Geografia Aplicada i l'Institut Manuel de Cabanyes

La segona trobada de la Mesa Nàutica va donar a conèixer el nou impuls al Campus Universitari de la Mediterrània i va posar de relleu la vitalitat i la fortalesa dels membres de la mesa, amb set noves propostes presentades. La Mesa Nàutica aplega els diferents sectors que treballen en l'àmbit de la formació i de la nàutica amb l'objectiu de convertir la ciutat en un referent en els estudis relacionats amb el mar. L'alcaldessa de VNG va voler destacar la importància estratègica per a la ciutat dels temes relacionats amb el mar i amb el port i es va mostrar satisfeta pel bon funcionament de la iniciativa.

Un dels punts destacats de la Mesa va ser la presentació de la nova orientació que la regidoria d'Educació, la UPC i l'IEMed volen donar al Campus Universitari de la Mediterrània (CUM). Aquesta reproposta de la marca CUM, segons Ariadna Llorens, regidora d'Educació, "se centra en una millora dels cursos a presentar i en una major incidència en la internacionalització de les propostes acadèmiques. A més, el Campus Universitari de la Mediterrània vol ser la marca de referència a Vilanova i la Geltrú en congressos i activitats de formació relacionades amb el mar i la innovació". La proposta estratègica vol aglutinar la formació vinculada al mar des d'una perspectiva de qualitat al llarg de l'any, amb la celebració de congressos internacionals tant de caire científic com d'altres àmbits.

Respecte les propostes que els diferents membres de la mesa Nàutica van posar damunt de la taula cal destacar que feien referència a àmbits diversos de la formació. Per un costat algunes iniciatives s'emmarcaven en l'àmbit universitari i d'altres en els àmbits formatius de grau mig i superior i també al terreny de la formació ocupacional.

La trobada va comptar amb una trentena de participants, destacant noves incorporacions com l'ADEG, l'Aula de Geografia Aplicada i l'Institut Manuel de Cabanyes. La mesa està integrada per l'Ajuntament de la ciutat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Institut de Baix-a-mar, l'Institut Lluch i Rafecas, la Confraria de Pescadors, Vilanova Grand Marina, l'Escola Nàutica de Vilanova, l'Escola Nàutica Nait-Seil, l'IMET, Neàpolis, el Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB), Ports de la Generalitat, l'Estació Nàutica, el Club Nàutic, el Museu del Mar, Manipuladora de Mercancias SL i el Consorci dels Colls i Miralpeix.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00