Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/03/2017

L'Oficina Jove Garraf incrementa en més d'un 25% el nombre de consultes ateses durant l'any 2016

 Blanca Albà, Regidoria de Joventut, Esports, Gent Gran, Infància i Adolescènci Blanca Albà, Regidoria de Joventut, Esports, Gent Gran, Infància i Adolescència

El servei ofereix fins a 10 tipus d'assessories. Entre les més demandades hi ha les d'educació, treball i salut.

La Regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, ha presentat de les dades de l'Oficina Jove Garraf del 2016, que posen en relleu un notable augment del nombre de persones ateses així com dels serveis realitzats. (document resum)

Durant l'any passat l'Oficina va atendre a 10.451 persones, i es van realitzar 23.307 serveis o tràmits, el que representa un increment de 2.215 persones ateses i un increment dels serveis prestats de 7.637, respecte a l'any 2015. Aquestes dades, segons Albà, "Suposen els millors resultats de l'Oficina Jove quant a serveis prestats i a l'increment d'usuaris, fet que no succeïa des de l'any 2013. I això és en gran part gràcies al treball del personal tècnic i a la manera com es relacionen amb els usuaris i usuàries, habitualment reticents a establir contacte amb l'administració".

La majoria de persones ateses són homes, tot i que la diferència respecte a l'any 2015 és menor. Pel que fa a l'edat, les persones entre 16 i 20 anys protagonitzen el 62% de les consultes i/o assessoraments, una dada similar respecte al 2015. En canvi, augmenta el segment d'edat entre 21 i 29 anys, els quals representen més del 27% del total, una dada que té relació amb el programa de Garantia Juvenil.

Pel que fa al tipus de consultes, treball, formació, educació i salut sumen més del 90% dels usos de l'Oficina Jove Garraf, amb importants increments en relació a anys anteriors.

A banda d'avaluar molt positivament l'exercici anterior, la Regidora de Joventut ha explicat que els reptes d'aquest any és millorar i incrementar els serveis que s'ofereixen, "Incidirem en l'assessorament laboral i revisarem totes les línies estratègiques a mitjà i llarg termini. Amb la recuperació de la Vegueria Penedès, volem establir línies de col·laboració amb les oficines joves que hi ha a les altres ciutats de la vegueria per elaborar un treball en xarxa".

Oficina Jove Garraf ofereix en l'actualitat 10 tipus d'assessories juvenils, que tracten temes com l'educació, el treball, la salut, la psicologia o la mobilitat internacional, i que des de l'any 2014 esdevé punt de referència de la gestió i impuls del Programa Garantia Juvenil mitjançant el qual s'ajuda a les persones joves a tramitar la seva inscripció al programa, orientant-los, assessorant-los i tutoritzant el seu procés d'ocupació i formació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00