Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/11/2014

VNG nomena Albert Salvany fill predilecte en una emotiva cerimònia

La ciutat homenatja i recorda qui va ser cap de colla dels Bordegassos i president de l'Associació dels Tres Tombs

Vilanova i la Geltrú va nomenar ahir Albert Salvany i Bertran fill predilecte de la ciutat en una cerimònia molt emotiva al saló de plens de l'Ajuntament. L'acte va començar amb la intervenció de Jaume Mercadé, president de l'Associació dels Tres Tombs, que va destacar els elements més importants en la vida de l'homenatjat. Albert Salvany va ser el primer president de l'Associació dels Tres Tombs quan es va constituir com a tal, tot i que molts anys abans ja s'havia implicat en la festa i la seva organització. Mercadé va recordar la personalitat de Salvany i la seva feina, en la ferreria familiar, que va esdevenir punt de trobada per a moltes persones. El representant dels Tres Tombs va agrair a les entitats, a l'Ajuntament i al poble de Vilanova i la Geltrú "donar-li aquest reconeixement, perquè s'ho mereix".

Albert Salvany també va ser cap de colla durant molts anys dels Bordegassos de Vilanova. En nom de la colla, Pere Gassó va recordar com Salvany havia entrat a formar part dels Bordegassos i com "al cap d'un any ja era cap de colla". Gassó va posar de relleu que "la colla ha quedat empeltada del seu tarannà" i també va recordar moments de la seva trajectòria. "La seva ferreria era el confessionari bordegàs" va explicar, fent referència al fet que sempre hi havia algú o altre explicant-li algun problema.

Els portaveus dels diferents grups municipals també van intervenir per glosar la figura de l'homenatjat. Iolanda Sánchez, en nom d'Iniciativa per Catalunya-Verds, va parlar de la importància de la memòria col·lectiva i de l'aportació d'Albert Salvany en aquest sentit a la ciutat.

Carmen Rodríguez, en nom del Partit Popular, va voler reconèixer l'aportació de Salvany a les entitats en les quals va ser present i els èxits que els ha donat.

El regidor del Grup Municipal Socialista, Juan Luís Ruiz, va destacar que l'homenatjat era "un home bo. Va tenir el compromís i la virtut de romandre al capdavant del Bordegassos en els pitjors moments".

Glòria Garcia, en nom de Convergència i Unió, va recordar les cues davant de la seva ferreria abans de cada Sant Antoni, i es va mostrar convençuda que "la seva empremta és present cada 17 de gener i a cada castell que aixequen els Bordegassos".

Per cloure les intervencions, l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras va dir que Albert Salvany era una grandíssima persona que "va posar totes les seves qualitats al servei de la ciutat". Lloveras també va afirmar que ell "creia en les persones, confiava en les persones, la seva manera de viure és un exemple per a tots els vilanovins i vilanovines."

Salvany diploma

Després de les intervencions l'alcaldessa va lliurar als fills de Salvany el diploma nomenant-lo fill il·lustre. En una breu intervenció van agrair el nomenament i l'homenatge al seu pare.

Salvany pilars

Per acabar la cerimònia hi va haver una actuació musical de Meritxell Bayarri, alumna de flabiol i tamborí de l'ECMMM, i tot seguit la festa es va cloure amb un brindis al vestíbul de l'Ajuntament i uns pilars d'homenatge per part dels Bordegassos de Vilanova.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00