Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/12/2016

Tota la informació sobre els polígons industrials de VNG, a Internet

El web mostra detalls d'ubicació i serveis dels polígons   El web mostra detalls d'ubicació i serveis dels polígons

L'alcaldessa de VNG celebra la creació d'un nou espai web de Node Garraf, ja que contribueix a impulsar les zones d'activitat econòmica

L'objectiu del nou espai online, que l'agència comarcal Node Garraf ha presentat avui, és facilitar tota la informació actualitzada dels polígons d'activitat econòmica de la comarca, tant per atreure noves empreses que s'hi vulguin instal·lar, com per donar a conèixer la ubicació de les empreses existents.

Per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'alcaldessa Neus Lloveras valora positivament aquesta nova eina, que posa a disposició de tothom informació concreta i actualitzada sobre els polígons. "Vilanova i la Geltrú és una ciutat històricament industrial i hi tenim molts polígons. Ens interessen totes les eines que ajudin a tenir-los ben localitzats i definits, perquè lliguen amb l'estratègia municipal per donar-los un nou impuls".

En aquest sentit, segons l'alcaldessa, cal abordar una millora de la senyalització de les zones d'activitat econòmica, així com adequar-los i dotar-los de més serveis. En aquesta línia s'inscriu el conveni per l'arribada de la fibra òptica als polígons que demà signarà Neàpolis amb l'operadora de Telecomunicacions Anxanet. Cal tenir present que el 90% dels polígons té més de 10 anys.

Polígons ocupats al 70%

L'espai web sobre els polígons que ha presentat Node conté informació extreta d'una diagnosi a tots els municipis del Garraf. Entre les conclusions que es desprenen de l'estudi, hi ha la recomanació de crear una marca global per als polígons de la comarca. A Vilanova i la Geltrú, els 15 polígons existents estan ocupats en un 70%; la presència d'empreses hi va decréixer un 10% en els 4 primers anys de crisi, mentre que ara es nota un discret creixement.

A l'actualitat els espais d'activitat econòmica que tenen més demanda són de petites dimensions, sobretot per a empreses de serveis i tecnològiques. La majoria d'empreses que s'allotgen en els polígons vilanovins són de serveis, mentre que les indústries ocupen aproximadament un 20% dels espais.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00