Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/03/2013

L'Ajuntament de VNG participa en la 13a assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

L'Assemblea es va celebrar dijous a Lleida L'Assemblea es va celebrar dijous a Lleida

La Xarxa creix amb les adhesions de la Generalitat, les diputacions de Lleida, Girona, Tarragona i el Govern andorrà, i crea la comissió de treball dels horts urbans i socials

La jornada de treball sobre els horts que se celebra el dia 21 a VNG servirà per constituir la nova comissió de treball dels horts urbans i socials. Aquest ha estat un dels acords presos en la 13a l'Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que es va celebrar ahir al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

La Generalitat, les diputacions de Lleida, Girona, Tarragona, i el Govern andorrà, s'han adherit a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. El president de la Xarxa i diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Puigdollers, destacava que "amb aquestes incorporacions queda clara la vocació territorial d'àmbit català de la Xarxa i l'esforç municipalista pels temes mediambientals".

Tècnics del servei de Medi Ambient de l'Ajuntament vilanoví han participat en l'Assemblea, que també ha aprovat l'informe de gestió de les activitats generals de la Xarxa. Aquest servei de l'Ajuntament forma part de la Xarxa mitjançant els grups de treball sobre l'Energia Sostenible local, el cicle local de l'aigua, la millora de la qualitat de l'aire, l'educació per la sostenibilitat, i la gestió integral del municipi. D'altra banda, el departament de Llicències municipal també participa en la xarxa a través de grup de treball sobre contaminació acústica.

Precisament, un dels aspectes més destacables de l'assemblea ha estat la creació del grup de treball dels horts, que té per objectiu establir mecanismes de col·laboració entre els diferents municipis per determinar com ha d'evolucionar la demanda actual d'espais públics i privats per promoure horts urbans socials.

Un altre dels acords de l'assemblea és la proposta per la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats i pobles sota el lema "Per un aire més net".
Finalment, l'Assemblea ha aprovat l'anomenada Declaració de Lleida, un document que recull el compromís dels membres de la Xarxa en favor de l'educació ambiental. Així, han acordat potenciar les polítiques d'educació per la sostenibilitat de manera transversal en el mateix àmbit municipal.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00