Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/06/2014

Una setantena de joves s'han format professionalment amb els PQPI-PTT impulsats per l'Ajuntament de VNG

Els joves dels cursos PQPI-PTT que s'han fet a VNG recullen el títol i parlen dels reptes de futur, en l’acte de cloenda celebrat al Molí de Mar

Els joves que aquest curs 2013-2014 s'han format en una professió mitjançant algun dels cinc Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI-PTT) impulsats per l'Ajuntament de VNG van celebrar dimecres l'obtenció del títol en l'acte de cloenda que es va fer al Molí de Mar. Una setantena de nois i noies de 16 a 21 anys que no disposaven de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) han rebut formació professional i suport educatiu per tal que en el futur immediat puguin retornar al sistema educatiu, mitjançant els cicles formatius de grau mig o bé obtenir el GESO.

Aquests cinc PQPI-PTT d'Auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques i d'aigua i gas; d'Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips microinformàtics; d'Auxiliar de pastisseria i fleca; d'Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i d'Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, estan organitzats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'IMET i la Diputació de Barcelona. 

pqpi_1Una jove del PQPI d'Auxilliar de vendes, oficina i atenció al públic explica la seva experiència als assistents

L'acte de cloenda que es va celebrar al jardí del Molí de Mar va servir per conèixer les perspectives de futur d'aquests joves i també els coneixements i experiències adquirides gràcies als programes. Durant la cloenda, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, va encoratjar els nois i noies "a continuar formant-se, a retornar al sistema educatiu i a marcar-se nous reptes de futur". La regidora d'Educació també va destacar "la importància de les empreses de la ciutat i la comarca en aquesta experiència que permet als joves obtenir una experiència laboral i professional mitjançant les pràctiques de treball que hi realitzen".

En aquest acte també hi van assistir el coordinador territorial d'Ensenyaments Professionals del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, Jordi Granel i la diputada d'Educació de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, qui va destacar que per a l'ens provincial el més important és "poder donar una segona oportunitat als joves per retornar al sistema educatiu" i va posar l'èmfasi en "l'esforç que han fet els joves i el seus professors per tal d'obrir-los les portes de l'ocupabilitat". La diputada Solsona va explicar que la Diputació de Barcelona dóna suport a aquests programes des de l'any 2009 i actualment ja són 17 els municipis de la província que realitzen programes de qualificació inicial com els que es fan a la nostra ciutat.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00