Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2014

El Ple aprova les ordenances pel 2015 amb noves propostes per incentivar la creació d'ocupació

Votació en sessió plenària de les ordenances fiscals per a 2015 Votació en sessió plenària de les ordenances fiscals per a 2015

Congelació en la majoria d'imports i manteniment de les vacances fiscals per a noves empreses

El Ple de l'Ajuntament va aprovar dilluns en sessió extraordinària les ordenances per l'any 2015 amb els vots a favor del Govern, l'abstenció del Grup Municipal Socialista, el Partit Popular, Iniciativa per Catalunya-Verds i el regidor no adscrit i el vot en contra de la Candidatura d'Unitat Popular.

El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, va explicar que “aquestes ordenances segueixen tres línies bàsiques: un criteri general de congelació dels imports, la introducció de la rebaixa de quotes per la creació d'ocupació i en tercer lloc el manteniment de les vacances fiscals.” El regidor va explicar també les millores introduïdes a la proposta del Govern amb les aportacions dels grups de l'oposició, com ara l'ampliació de l'àmbit exempció de pagament per activitats de nova creació, canvis de nom o reobertura d'activitats a l'eix comercial format pels carrers de la Llibertat, Caputxins i plaça de les Cols i la inclusió de la proposta d'ICV sobre l'IBI d'activitats agràries agroecològiques a l'Eixample Nord.

La regidora d'IC-V Iolanda Sánchez va fer un repàs per les propostes d'ordenances que el govern actual ha aprovat en els últims anys. “Hem vist un esquema diferent al llarg d'aquests anys. El Govern intentava fer sempre una proposta d'augment dels ingressos, enguany crec que no tenien moltes ganes d'afrontar aquest tràngol, al nostre entendre no s'han treballat com en els últims anys”. Sánchez va voler destacar que “no hi ha hagut manera” de tenir una nova proposta pel que fa a la taxa d'escombraries industrials. La regidora va acabar explicant que votaven en contra de la proposta “algunes aportacions positives podrien decaure” i va anunciar l'abstencia d'ICV en la votació.

El regidor de la CUP, Marc Font va començar retraient al govern unes declaracions crítiques amb la feina de l'oposició. Font també va recordar la petició de la seva formació de debatre conjuntament la proposta d'ordenances amb la proposta de pressupost per al 201. “Creiem que per demanar un esforç econòmic als ciutadans els hem de poder dir a canvi de què els demanem un aquest esforc”. El representant de la Candidatura d'Unitat Popular també va mostrar el seu desacord amb la proposta de bonificació a algunes empreses i va voler destacar que “no hi ha ni una sola mesura que serveixi per millorar la situació de les famílies en pitjor situació”. Marc Font va reclamar també la “reforma a fons” de les escombraries industrials i es va mostrar disposat a abstenir-se en el preu del rebut de l'aigua si les ordenances es votaven separadament.

Santi Rodríguez, en nom del Partit Popular, va valorar positivament la proposta per incentivar la creació d'ocupació. “Trobem que és una mesura encertada i voluntariosa i també el manteniment de les vacances fiscals vinculades a la creació de nova activitat econòmica.” No obstant, el representant del PP va expressar dubtes, perquè “si no ho venem, si no som capaços d'explicar-ho serem incapaços d'aprofitar l'atractiu que pot tenir la inclusió de bonificacions”. Rodríguez també va demanar votar separadament algunes ordenances i es va mostrar disposat a votar a favor si el Govern acceptava congelar l'Impost de Béns Immobles.

El regidor del Grup Municipal Socialista, Juan Luís Ruiz, va explicar que “vam tenir una sorpresa agradable quan vam veure l'anunci de congelació, però vam veure que no era cert.” Ruiz es va mostrar disposat a avalar la proposta de Santi Rodríguez, “nosaltres proposem que l'IBI incrementi un 0% pel tram més baix”. El portaveu socialista també va reclamar més informació sobre l'impacte de la proposta d'ordenances en el pressupost 2015, “no hem tingut informació”, i va fer un repàs de les propostes acceptades i no acceptades pel Govern. Juan Luís Ruiz va anunciar l'abstenció del seu grup per tal de permetre l'aplicació de les noves mesures incorporades.

El regidor Miquel Àngel Gargallo va intervenir de nou per especificar que la proposta de congelació i l'aplicació de la tarifació social eren difícilment compatibles i que la reforma de les escombraries industrials era un repte pendent per al proper mandat.

Finalment es va dur a terme la votació conjunta de totes les ordenances, que van comptar amb el vot a favor dels regidors del govern, l'abstenció de del PSC, ICV, PP i el vot en contra de la CUP.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00