Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/04/2014

Lliurament de les signatures recollides en favor del manifest de suport a l'escola Sant Bonaventura

L'alcaldessa de la ciutat i la regidora d'Educació van fer el lliurament als representants de la comunitat educativa del centre franciscà

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, van fer lliurament dissabte als representants de l'AMPA de l'escola Sant Bonaventura-Franciscans de les signatures recollides en suport al model educatiu català que du a terme aquesta escola.

Des de l'Ajuntament de VNG i des de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) s'ha facilitat a la ciutadania que pugessin adherir-se a aquest manifest per tal de defensar un model educatiu que ha estat posat en qüestió per la demanda particular d'una família del centre. Tant l'alcaldessa de la ciutat com la regidora d'Educació van aprofitar el lliurament de les signatures recollides per evidenciar el suport municipal a la comunitat educativa de l'escola Sant Bonaventura.

Dissabte va ser el darrer dia que l'escola recollia signatures de la ciutadania a la cruïlla de la rambla Principal amb l'avinguda de Francesc Macià. A les signatures recollides per l'AMPA del Sant Bonaventura cal afegir les més de 150 que l'Ajuntament de la ciutat ha recollit a través de l'IMET i de les dependències municipals.

A banda d'aquesta qüestió, dijous es va fer públic que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia dictat una providència que suspenia temporalment l'aplicació de la sentència que obligava a realitzar el 25% de les classes en castellà com a llengua vehicular a l'escola Sant Bonaventura. Aquesta mesura que la regidora d'Educació ha qualificat com de "petita victòria temporal" ha de permetre que totes les parts que han recorregut la sentència inicial puguin interposar les seves pròpies demandes. Ariadna Llorens ha reiterat el suport municipal a l'escola "evidenciat amb l'aprovació per part del Ple de l'Ajuntament d'una moció de suport al model d'escola catalana i a l'escola Sant Bonaventura així com també el suport unànime a l'escola Sant Bonaventura expressat pel Consell Escolar Municipal".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00