Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2012

Primer dia de FIMPT amb protagonisme vilanoví

Pere Tàpias, acompanyat per Francesc Burrull, David Espínola i Les nines russes Pere Tàpias, acompanyat per Francesc Burrull, David Espínola i Les nines russes

El carrer de Sant Pere acull l'obertura del festival amb el Ball de Malcasats, Pere Tàpias i la Banda de l'Escola de Música

La cançó de Pere Tàpias "Passeig del Carme" es va estrenar ahir com a himne del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de VNG. Amb el nom de "Preludis vora la mar salada" es van iniciar ahir els quatre dies de festival, amb una destacada presencia vilanovina. El Ball de Malcasats, de l'Agrupació de Balls Populars va representar les satíriques desavinences entre parelles, en un escenari nou pel FIMPT, el carrer de Sant Pere. 

FIMPT 2012, dijous 1 El ball de Malcasats

Tot seguit va actuar Pere Tàpias, acompanyat al piano per Francesc Burrull, a la guitarra per David Espínola i amb les veus de les Nines russes. El cantautor vilanoví va interpretar dos moviments del seu treball "Passeig del Carme", que ha estat escollit com l'himne del FIMPT. Precisament per això l'actuació va seguir amb l'estrena d'una versió per a banda de la mateixa cançó. 

FIMPT 2012, dijous 3 Pere Tàpias

La Banda de l'Escola de Música Mestre Montserrat va interpretar una adaptació de la peça, que va tenir molt bona acollida per part del públic assistent. El conjunt vilanoví va fer una petita cercavila, fins arribar a l'Auditori.

FIMPT 2012, dijous 5 La Banda, pels carrers de la ciutat

El primer dia de festival es va cloure amb l'actuació a l'auditori Eduard Toldrà de la jove Heura Gaia, presentant un innovador repertori per a música de gralla, amb diferents acompanyaments. 

FIMPT 2012, dijous 7 Heura Gaia, a l'Auditori Eduard Toldrà

Per aquesta nit és previst un dels plats forts del festival, la ronda de músics pels carrers i places de la ciutat interpretant estils tradicionals on la veu és la protagonista. 

El seguici sortirà a dos quarts de nou del vespre des de l'Auditori Eduard Toldrà i anirà fent diverses parades. En cadascun dels punts és possible adquirir un tiquet de consumició per 2,5 euros (una beguda i una tapa) i gaudir de les diferents interpretacions musicals. Les parades es faran a La Fassina, carrer Duc de la Victòria, a l'Ateneu, a la plaça de les Casernes, a la Tasca, a la plaça de les Cols i a la Sidreria, a la plaça dels Cotxes. La festa final, amb l'actuació de tots els músics participants, serà al Purgatori, a la plaça de Font i Gumà (Castell de la Geltrú). 


Àlbum de fotos del festival AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00