Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/03/2014

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vota contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local

La representant de Compex va explicar al Ple que es tracta de l'entitat amb més socis de la ciutat La representant de Compex va explicar al Ple que es tracta de l'entitat amb més socis de la ciutat

La família Roig Toqués cedeix en comodat el llegat del Museu de Curiositats Marineres a la ciutat

El ple ordinari del mes de març a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va obrir amb la votació contrària a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). CiU, PSC, CUP i ICV van votar favorablement a la intenció de presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra aquesta llei, mentre que el PP va mostrar la seva posició contrària a aquesta opció. Aquest punt s'està promovent des de diferents agrupacions municipalistes, i cerca que una setena part dels ajuntaments de l'Estat mostrin el seu desacord amb la llei per tal de poder presentar el recurs al Tribunal Constitucional.

El ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, el conveni entre l'Ajuntament i l'associació Compartir Experiències (COMPEX) de cessió d'us de la planta baixa del carrer de Sant Joan 31-33. Aquest punt va ser defensat per Mercè Fernández, de COMPEX, que destacà que l'associació és l'entitat amb més socis de la ciutat. També per unanimitat es va aprovar el conveni de l'Ajuntament amb Creu Roja Vilanova per tal d'iniciar un nou model de gestió al Banc de Queviures local. Destaca també del ple el fet que s'acceptés per unanimitat la cessió en comodat de la col·lecció de Curiositats Marineres Roig Toqués a l'Ajuntament.

El capítol de mocions es va obrir amb la de suport a la campanya de recollida de signatures "Signa un vot per la independència". La moció va ser defensada per Elàdia Soler, representant de VNG per la Independència, i es va aprovar amb els vots a favor de CiU, i CUP i ICV, l'abstenció de cinc regidors del PSC i el vot en contra del PP i dos regidors del PSC. El ple va aprovar per unanimitat diferents mocions com les de la commemoració del Dia Internacional de les Dones o l'adhesió al Manifest en favor de la declaració com a Parc Natural de l'espai natural protegit del Massís del Garraf; la del PP per dinamitzar i modernitzar les estructures comercials dels mercats municipals; o la del PSC sobre l'ampliació de la Carta de Colors. Amb l'abstenció de la CUP es va aprovar la moció d'ICV per habilitar parades de Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi als mercadals de la ciutat. També van tirar endavant les tres mocions de la CUP per municipalitzar els serveis de consergeria de les dependències municipals; en defensa de la jurisdicció universal; i per la millora de la mobilitat a la façana marítima.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00