Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/12/2015

VNG presenta projectes smart d'eficiència energètica i cohesió social per valor de 4 M d'euros

Vilanova i la Geltrú, juntament amb els municipis de l'Eix Diagonal, Granollers i Mataró, s'han presentat de la mà de la Diputació de Barcelona, al programa de Creixement Sostenible dels fons europeus FEDER

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis, participa de l'estratègia global liderada per la Diputació de Barcelona per desenvolupar economies sostenibles, socials i integradores. Aquesta estratègia, que l'ens provincial vol impulsar en primer terme en sis municipis de la província, els quatre de l'Eix Diagonal (Vilanova i la Geltrú, Vilafranca, Manresa i Igualada) més Granollers i Mataró, aposta per la millora de l'accés, ús i qualitat de les Tecnologies de Informació i la Comunicació (TIC), la reducció de les emissions de CO2 i la cohesió social a través de programes de lluita contra la pobresa energètica i també d'inclusió social i laboral.

A la pràctica, aquesta 'Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integrador' que també es coneix com a Projecte URBAN, pretén obtenir dels fons europeus FEDER un total de 26 milions d'euros per als sis municipis que hi participen juntament amb la Diputació de Barcelona, dels quals gairebé 4 milions d'euros anirien directament a la capital del Garraf per a projectes d'estalvi energètic en edificis públics municipals, d'enllumenat públic i Patrimoni cultural i programes específics d'inclusió social. A banda, aquest projecte també contempla que l'estalvi econòmic que es generi de la millora en l'eficiència energètica es destini a projectes d'inclusió social.

La Junta de Govern Local d'aquest dimarts 15 de desembre ha aprovat l'acord d'adhesió a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integradora per tal que l'ens provincial pugui aconseguir els diners de la convocatòria URBAN. Dels 26 milions d'euros als quals opta la Diputació, 18 milions es destinarien als sis municipis de forma directa mentre que la resta es destinarien a projectes comuns d'aquests mateixos municipis. Un cop presentada la sol·licitud, es preveu que la convocatòria quedi resolta durant el primer trimestre de 2016.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00