Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2016

Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia

S'han organitzat la projecció de la pel·lícula 'Sonata per a violoncel', una obra de teatre, un estand informatiu, tallers de jocs, de ioga i de chikung

Amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Sensibilitat Central, que se celebra el 12 de maig, la delegació local de l'Associació de Fibromiàlgia de Catalunya ha organitzat diversos actes a la nostra ciutat.

Aquest dissabte 14 de maig, en motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia posarà un estand informatiu a la rambla Principal per donar visibilitat a aquestes malalties i a la Sensibilitat Química Múltiple.

Per dimarts 17 de maig, a les 17 h, s'ha organitzat un taller de chikung, a càrrec d'Emília Ferraris, directora del Centre MEC i Instructora de chikung. Es tracta d'un taller de portes obertes en el que tothom és benvingut, però cal inscripció prèvia al telèfon 646.311.144 o al correu electrònic nmontagut@copc.cat

Diumenge 22 de maig, a les 19 h al Círcol Catòlic, es representarà l'obra de teatre "Combat Personal", que parteix dels monòlegs de l'obra de teatre “Això no és vida”, de Sergi Belbel, que presenta una radiografia àcida i sarcàstica de la vida de cinc dones que pateixen d'alguns dels mals més habituals de la vida contemporània. L'obra estarà representada pel grup Esbarjo Teatre, que ofereix tota la recaptació a l'ACAF. El preu de l'entrada-donatiu és de 8 €.

Finalment, dimarts 14 de juny, a les 18 h, es farà el taller “Els adults també aprenen jugant", a càrrec de Damián Cordero. Un taller lúdic on, mitjançant el joc i la pràctica, es reconeixen patrons de conducta i es troben de forma divertida alternatives per afrontar el conflicte. Està obert a famílies i acompanyants, i cal inscripció prèvia. Es prega als assistents no dur colònia, laca, after-shave, ni altres productes amb perfum, a fi de protegir la salut de les persones amb aquestes malalties.

Per altra banda, i també amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, el grup de dones de Vilanova afectades per la Síndrome de Sensibilitat Central (que engloba la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la síndrome de sensibilitat química múltiple), ha organitzat diversos actes, entre els quals hi ha una sessió de ioga oberta a tothom, que es farà aquest dijous 12 de maig a les 17.30 h al Molí de Mar, es farà una classe de ioga oberta a tothom. A banda, divendres 13 a les 19 h es projectarà la pel·lícula “Sonata per a violoncel” al Teatre Principal. Durant l'acte intervindrà Núria Montagut, de l'Associació Catalana de Fibromiàlgia; i Elena Egido, membre del grup de dones de Vilanova afectades de Síndrome de Sensibilitat Central.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00