Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/07/2013

Campanya per prevenir conductes risc associades a la festa

 Cartell de la Campanya      Cartell de la Campanya

L'Ajuntament de VNG durà a terme aquesta iniciativa durant la primera quinzena d’agost

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant les regidories de Joventut i Salut, desenvoluparan durant la primera quinzena d'agost la campanya "De festa: respecta't i respecta". Aquesta iniciativa pretén prevenir les conductes de risc associades a la festa, especialment en un període en que la ciutat viurà les seves Festes Majors.

En aquest sentit, la campanya es centra en cinc recomanacions bàsiques a seguir:

-Fer servir el preservatiu si es tenen relacions sexuals

-No conduir si s'ha begut

-Gaudir de la festa mantenint el seny

-Menjar abans, durant i després de consumir begudes alcohòliques

-En cas de necessitat, trucar al telèfon d'urgències (112)

La campanya serà present tant als mitjans de comunicació com als establiments d'oci nocturn, bars, restaurants, cafeteries, forns de pa i, especialment, a les barres organitzades durant els actes de Festa Major gràcies a la col·laboració dels Pabordes i de les entitats.

Aquesta iniciativa reforça el treball continu de prevenció que es realitza durant tot l'any des de les dues regidories a través del Pla Local de Joventut i del Pla Local de Prevenció en Drogues del consistori vilanoví. En aquest sentit, des de fa tres anys els Punts de Salut de l'Oficina Jove s'han anat ubicant en espais clau d'oci nocturn i en grans esdeveniments festius com la revetlla de Sant Joan, l'Arrivo, el Ball de les Set Hores, el Manani, el Faraday, el Nowa Reegae i el Tingladu, entre d'altres, comptant amb la col·laboració i implicació de les entitats organitzadores.

Els objectius són principalment fer arribar un missatge clar al públic en general i, especialment, a aquells més joves, sobre quines conductes ajuden a evitar conseqüències negatives. En aquest sentit, es pretén conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de cuidar-se i no deixar de banda el cap i el seny en cap moment; sensibilitzar i implicar a entitats i promotors vinculats a l'oci i el lleure en la prevenció de consums; i ajudar a minimitzar, i si pot ser evitar, els "binge drinking", consums per afartament/excessius en poc temps.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00