Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/06/2016

L'Ajuntament posa en marxa una nova campanya per garantir als infants àpats equilibrats a l'estiu

La informació sobre la campanya a les famílies es donarà des del mateix Economat    La informació sobre la campanya a les famílies es donarà des del mateix Economat

Per primera vegada la campanya contra la vulnerabilitat alimentària en període de vacances escolars serà gestionada des de l'Economat

El ple municipal va aprovar, el passat dilluns, el conveni entre la Regidoria de Serveis Socials, el Consell Comarcal i Càritas per garantir als infants de la ciutat l'accés als aliments frescos durant el període de vacances escolars.

La campanya de vulnerabilitat alimentària d'aquest estiu 2016 es gestionarà per primera vegada des de l'Economat. Així s'inclou en el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de VNG, el Consell Comarcal del Garraf i Càritas, per a aquesta campanya que vol garantir als infants un àpat equilibrat al dia durant el període de vacances escolars.

Així, a partir de la segona quinzena de juny i fins a la primera quinzena de setembre, se substitueixen els talons que es donava a cada família en funció del nombre d'infants perquè anessin al supermercat acordat, per vals de punts extra de compra a l'Economat.

És per això que l'Economat farà una compra extraordinària, a un preu de majorista, de productes específics, que no són habituals a l'Economat, per garantir més productes frescos i adequats a la franja d'edat i el període estiuenc, com verdura, fruita, iogurts, flams, formatge, embotit, pollastre, conill, rap, croquetes, barretes de lluç o ous.

Aquesta compra més econòmica que es farà a través de l'Economat farà possible una major eficiència en el servei, ja que es podran comprar més aliments amb la mateixa quantitat i, alhora, possibilitarà que amb els mateixos recursos, transformats en punts de l'Economat, les famílies puguin adquirir major quantitat d'aliments.

Els beneficiaris d'aquesta campanya són tots els menors de 18 anys de les famílies derivades a l'Economat, a més d'altres casos puntuals. La campanya comença el dia 21 de juny i acaba el 8 de setembre, i el nombre d'entregues, que es faran de manera quinzenal, serà en funció del nombre d'infants per unitat familiar.

Les dates d'entrega estan distribuïdes per cobrir tot el període estiuenc. És per això que des de la Regidoria de Serveis Socials es vol fer palès un cop més un agraïment especial a totes les persones voluntàries de l'Economat que faran un esforç extraordinari per atendre aquesta campanya de vulnerabilitat alimentària en un període vacacional. Val a dir que l'Economat tancarà durant la primera quinzena d'agost, i per tant haurà de deixar cobertes les necessitats dels seus usuaris durant aquest període, amb entregues dobles a les famílies usuàries abans i després d'aquest període de quinze dies.

La campanya de vulnerabilitat alimentària, que es fa cada any des de l'estiu de 2013, compta enguany amb un pressupost de 48.000 €: 30.000 € dels Serveis Socials municipals i 18.000 € del Consell Comarcal del Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00