Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/02/2014

Suport unànim del Consell Escolar Municipal a l'escola Sant Bonaventura

 Imatge de la votació del Consell Escolar Municipal  extraordinari    Imatge de la votació del Consell Escolar Municipal extraordinari

El màxim òrgan municipal de representació de la comunitat educativa de Vilanova i la Geltrú es posiciona en contra del canvi de model d'immersió lingüística a les escoles de la ciutat

El Consell Escolar Municipal (CEM) va posicionar-se ahir a la tarda, amb una votació unànime, a favor de donar suport a l'escola Sant Bonaventura, un dels cinc centres educatius del país que ha estat requerit, per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Cataluya (TSJC), a impartir el 25% de les seves classes en castellà.

El CEM, que es va reunir amb caràcter extraordinari, va abordar la situació generada per la resolució judicial en aquesta escola en concret i a la totalitat de centres educatius de la ciutat que també es poden veure afectats per demandes similars. La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadana Llorens va destacar que l'objectiu de la sessió extraordinària del CEM era "aconseguir un posicionament favorable al recurs que ha de presentar l'escola davant el TSJC i que esdevingui un element de força" per part de la comunitat educativa de VNG. En aquest sentit la regidora d'Educació va explicar que el Ple de l'Ajuntament de la ciutat ja va posicionar-se majoritàriament, exceptuant el Partit Popular, a favor d'una moció presentada per la CUP que rebutja la sentència i va apuntar la necessitat que els consells escolars de centre puguin posicionar-se també sobre aquesta resolució com a element de força davant la sentència del tribunal superior de justícia.

Durant la celebració del CEM també va intervenir el regidor del Grup Municipal del PSC i membre del Consell Escolar Municipal, Joan Martorell, qui va destacar el fet que la sentència "posa pals a les rodes a un procés d'integració que ha funcionat bé durant 30 anys". Segons Joan Martorell, "trencar aquesta dinàmica seria negatiu pel sistema i per a tots plegats". Finalment durant la celebració del CEM, al qual també hi va assistir el regidor de Promoció Econòmica, Turisme, Joventut i Comunicació, Gerard Figueras, va intervenir el director de l'Escola Sant Bonaventura. Xavier Soler va agrair el suport de les institucions, dels equips directius dels centres, de la ciutadania i de les entitats i col·lectius vinculats a l'educació cap a l'escola que dirigeix i va afirmar que el seu centre presentarà recurs a aquesta sentència d'acord amb la conselleria d'Ensenyament. Finalment, Xavier Soler va afirmar que "es manté la tranquil·litat al centre i aquest és un dels principals objectius, evitar que es trenqui la convivència".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00