Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/02/2017

La xarxa de Centres Oberts celebra el Carnaval

Un any més, els infants i joves han avançat la celebració del Carnaval, i han gaudit pels carrers i places de la ciutat         Un any més, els infants i joves han avançat la celebració del Carnaval, i han gaudit pels carrers i places de la ciutat

Per quart any consecutiu, els infants i joves van celebrar unes Comparses avançades pels carrers de la ciutat

Els infants i adolescents de la xarxa de Centres Oberts, juntament amb les seves famílies, van començar a celebrar el Carnaval dimarts a la tarda fent unes Comparses pel centre de Vilanova i la Geltrú. Aquest és el quart any que ho fan, portant l'esperit carnavalesc i animant el centre de la ciutat, sense oblidar la plaça de la Vila, on van fer alguns tombs, tal com mana la tradició.

Cada grup del Centre Obert ha elaborat la seva indumentària: armilles, barretines, mantons i clavells. El punt de trobada de tots els Centres Oberts va ser a la plaça de les Neus, des d'on van iniciar el recorregut pel centre de la vila, i van finalitzar amb la guerra de caramels a la plaça d'Enric Cristòfor Ricart. Aquest any, a més, s'hi han sumat els nens i nenes que participen al XAM, al servei socioeducatiu d'Olèrdola, de Mediona i de Moja, que van ser convidats pel Centre Obert, i que van voler acompanyar-los en aquesta edició.
Comparses Centre Obert petitaComparses Centre Obert xaranga
La festa va comptar amb la col·laboració especial, com ja és habitual, del grup de música de l'Escola Freqüències, que va fer ballar i saltar el turuta i totes les cançons carnavaleres als participants, i que van voler fer la festa més lluïda portant la música en directe durant tot el recorregut.

Què és el Centre Obert
La xarxa de Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú va començar a funcionar el curs 2013-2014 i té com a objectius la prevenció, la promoció i el benestar dels infants i adolescents. L'horari és de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h. Hi ha 4 Centres Oberts a la ciutat: el de Mar, amb un grup de 4 a 6 anys i un grup de 9 a 12 anys; el de Ponent, ubicat al centre cívic Molí de Vent, amb un grup de 6 a 8 anys i un grup de 9 a 12 anys; el de Llevant, ubicat al centre cívic Tacó, amb un grup de 6 a 8 anys i un grup de 9 a 12 anys; i l'Espai Jove (per a adolescents en edats d'ESO) ubicat al centre cívic Sant Joan.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00