Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2014

El dispositiu de la revetlla de Sant Joan a Vilanova i la Geltrú serà similar al de l'any passat

La presentació del dispositiu s'ha fet aquest matí, en presència de tots els àmbits d'intervenció       La presentació del dispositiu s'ha fet aquest matí, en presència de tots els àmbits d'intervenció

El dispositiu de seguretat i neteja vol garantir una revetlla segura i tranquil·la

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de les regidories de Salut, Seguretat i Protecció Ciutadana i de Serveis Viaris i Mobilitat, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, tornarà a posar en marxa el dispositiu especial amb motiu de la revetlla de Sant Joan.

El dispositiu es concentrarà al front marítim on s'espera que s'hi puguin aplegar aquella nit al voltant d'unes trenta mil persones. El desplegament dels serveis, serà molt similar al de l'any passat amb accions en seguretat, salut, mobilitat i neteja els quals han de garantir que la ciutadania pugui gaudir d'una revetlla segura i tranquil·la.

- Mobilitat

Ara fa quatre anys que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va decidir limitar l'accés a la façana marítima per tal de garantir la seguretat dels usuaris. En aquest sentit, quan siguin les set de la tarda del dilluns 23 de juny la Policia Local impedirà l'accés a l'aparcament de la platja del Far, i cap a les nou de la nit es tallaran els accessos a la façana marítima, deixant només obert el pas als veïns i a les persones que tinguin feta una reserva en algun dels establiments de restauració del passeig. Per tal de garantir que les persones que vinguin de fora tinguin un lloc on deixar el cotxe, se seguiran habilitaran aparcaments alternatius, com és el cas del solar del davant de l'AKI, que disposarà de rampes provisionals d'accés, focus per il·luminar la zona i personal municipal que, a banda de distribuir l'espai d'aparcament, també farà tasques de vigilància durant tota la nit, per tal d'impedir robatoris i actes de vandalisme. Un cop el solar arribi a la seva màxima capacitat, s'utilitzaran les zones d'estacionament del Sympli, Mercadona i AKI

- Seguretat i Salut

La seguretat de la revetlla la coordinaran els efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local. En el cas dels Mossos el dispositiu estarà format per 90 efectius. Rosa Gubianes, cap de l'ABP del Mossos ha explicat que durant la nit treballaran "per assegurar el correcte desenvolupament de la festa i la seguretat de les persones, garantir la seguretat en el trànsit amb controls d'alcoholèmia a les entrades i sortides de la ciutat, i fer prevenció en tema de robatoris i furts".

La Policia Local de VNG, amb 30 agents, realitzaran tasques de control del trànsit, de col·laboració en el dispositiu de neteja, així com controls preventius d'alcohol i drogues, tal i com ha explicat el cap de la Policia Local vilanovina, Dionís Ginés. "El control el farem a totes les persones que hagin comés una infracció o bé estiguin implicades en algun accident de circulació i els intensificarem a partir de la mitja nit. La nostra presència no només serà a la façana marítima sinó també en tots els punts de la ciutat on s'hi celebrin revetlles, com és el cas del barri de Sant Joan o a les pistes de Ribes Roges".

Un dels aspectes que més preocupa és el consum desmesurat d'alcohol, sobre tot entre els menors d'edat, ja que la xifra d'atencions sanitàries en aquest grup d'edat augmenta cada any. En aquest sentit el Regidor de Seguretat i Protecció Ciutadana i Salut Francesc Sànchez, ha demanat molta prudència i responsabilitat. "L'Ajuntament i la Policia Local no som els responsables dels menors, nosaltres adoptem dispositius de prevenció, però malauradament no sempre és suficient. Cal que tothom entengui que no tot s'hi val, i el problema és que alguns dels joves que s'atenen durant la revetlla arriben a perdre la consciència a causa del consum de begudes alcohòliques i altres substàncies. Els pares han de ser conscients que són els responsables dels seus fills menors d'edat quan aquests surten de casa. Per això els demanem que extremin la prudència".

En relació a aquesta problemàtica, i davant altres tipus d'incidents que es poguessin produir, hi haurà un dispositiu sanitari que constarà de tres punts de Primers Auxilis situats a la platja del Far, passeig de Ribes Roges (accés platja Adarró) i Dic de Ponent (pistes esportives del parc de Ribes Roges) Al costat d'aquest darrer punt de Primers Auxilis, la Regidoria de Salut instal·larà un punt d'Informació sobre el consum de drogues i alcohol i els seus efectes en la salut.

D'altra banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha acordat amb els concessionaris dels xiringuitos de les platges, els propietaris de la Daurada i l'entitat l'Ateneu, organitzadora del concert que es farà a les pistes esportives del parc de Ribes Roges, que la finalització de les revetlles sigui a les 5 de la matinada. El volum de la música no podrà superar, en cap cas, els 95 decibels.

- Neteja

La Regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia ha explicat que el dispositiu de neteja d'enguany constarà d'un primer equip de treball, format per vuit operaris, que efectuaran la neteja manual a la façana marítima i a les platges del Far, Ribes Roges i Adarró, des de les dotze de la nit i fins a la matinada, per tal que a les sis del matí pugui començar el segon torn de neteja, el més intens. "A les deu del matí les platges de Vilanova i la Geltrú estaran en perfectes condicions per rebre els primers banyistes del dia. Aquesta feina conjunta i sincronitzada del servei de neteja municipal esperem ens doni els mateixos resultats que l'any passat, dels quals estem molt satisfets". La neteja a les platges de Sant Gervasi i de l'Ibersol també es reforçarà la matinada del 24 de juny.

El dispositiu també preveu que la neteja del solar destinat a aparcament i dels estacionaments que cedeixen aquesta nit els supermercats i establiments vagi a càrrec del personal municipal.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00