Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/12/2016

Pagar l'IBI i l'IAE abans del 3 de febrer té un descompte del 5%

Enguany també s'aplicarà la deducció als qui paguin per avançada la Taxa d’escombraries

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú continua oferint la possibilitat a particulars i empreses d'estalviar-se uns diners en el pagament de diferents taxes municipals.

Així, tota aquella persona que faci efectiu el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost d'Activitat Econòmica (IAE), abans del 3 de febrer tindrà un descompte del 5%. Enguany, aquesta mesura també s'aplica per primera vegada en el pagament avançat de la Taxa d'escombraries, tant particular com industrial.  (Accés al tràmit AQUÍ)

Aquesta mesura s'inclou dins tot un seguit d'accions que impulsa el govern municipal per tal que famílies i empreses es puguin beneficiar de deduccions en el preu de les taxes públiques.

A més de la possibilitat de fraccionar els pagaments en 11 mesos sense interessos es manté i, fins i tot en alguns casos, s'incrementen els ajuts en taxes i tributs. (Accés al tràmit AQUÍ)

Els més destacats són l'IBI que pot estar subvencionat fins a un 50%, la taxa d'escombraries que pot anar del 40% al 100%, una tarifa reduïda en el rebut de l'aigua, subvenció de fins al 50% per l'escolarització a les llars d'infants municipals, subvencions del 50% i 20% en la quota de l'Escola de Música i Escola d'Art respectivament, o subvenció del 75% per a la pràctica d'activitats esportives.

Continua també l'equiparació en els beneficis fiscals de les famílies monoparentals amb les famílies nombroses, així com ajuts en l'Impost sobre l'Increment (plusvàlua) en les dacions en el pagament d'habitatges.

En el cas de les persones aturades l'Ajuntament de VNG manté la línia de subvencions per a l'ús de les instal·lacions esportives, l'impost de vehicles o les taxes per exàmens a l'administració local. La gent gran es pot beneficiar de bonificacions de fins al 90% en el servei del menjador social i bonificacions del 60% en el transport urbà. També hi ha una línia d'ajuts per a persones amb discapacitat o malalties degeneratives.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha editat un document que recull els principals ajuts, subvencions, bonificacions i reduccions en les taxes i preus públics, que l'administració local posa a disposició del conjunt de la ciutadania, especialment per aquelles persones i/o famílies que més ho necessiten. El document que es repartirà a totes les llars de la ciutat es pot consultar AQUÍ.

Totes les condicions i requisits per acollir-se als ajuts o sol·licitar les diferents subvencions es poden consultar al catàleg de tràmits de la pàgina web municipal www.vilanova.cat. També es pot demanar més informació a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, en l'horari habitual d'atenció al públic.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00