Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/01/2016

Estudiants, testimonis i col·lectius protagonitzen la commemoració del Dia de l'Holocaust

La plaça de la Peixateria va acollir la commemoració La plaça de la Peixateria va acollir la commemoració

La memòria com element per combatre l'oblit, i la crida a actuar davant de les injustícies centren l'acte de record

 Vilanova i al Geltrú va commemorar dissabte el Dia Internacional de L'Holocaust i de Crims contra la Humanitat. La plaça de la Peixateria es va omplir per seguir una cerimònia emotiva, reivindicativa i molt participativa. Alumnes de diferents centres de secundària de la ciutat van ser els encarregats de conduir l'acte així com els protagonistes de les interpretacions musicals i del la performance "No t'ho miris, actua". L'Amical Mauthausen promou als instituts de secundària de Vilanova i la Geltrú el projecte Buchenwald, de testimonis víctimes del feixisme. Dia Holocaust a 250 4

La commemoració va comptar també amb una encesa d'espelmes, la intervenció del president de l'Amical, de dues representants del taller de Dones amb Memòria com a testimonis de la repressió durant la Guerra Civil espanyola i de l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras. La necessitat de mantenir vius els records i d'actuar davant de les injustícies va ser present en totes les intervencions.

Els moments més emotius van arribar amb una encesa d'espelmes en record a les víctimes de l'holocaust i d'altres víctimes dels camps nazis, a càrrec de representants de les comunitats: jueva, gitana, republicana, homosexual, etc., i amb les ofrenes florals a càrrec de diferents col·lectius.Dia Holocaust a 250 1

L'acte va finalitzar amb un minut de silenci i una interpretació musical.

Dia Holocaust a 250 3
L'objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica del genocidi contra el poble jueu, amb més de sis milions de jueus exterminats, contra el poble gitano, amb més de 400 mil víctimes, i la persecució i assassinat de republicans deportats als camps nazis, opositors, homonexuals, testimonis de Jehovà i altres víctimes.
Dia Holocaust a 250 2
La commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims Contra la Humanitat va ser aprovada en una resolució de l'Assemblea general de l'ONU l'1 de novembre de 2005, en record a l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener de 1945.

 

Més fotos AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00