Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/05/2013

L'Aula Molas comença la seva singladura amb una conferència sobre la catalanística

Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, i Montserrat Comas, directora de l'Aula Molas Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, i Montserrat Comas, directora de l'Aula Molas

Al llarg de tot el dia, estudiosos i acadèmics de la llengua debatran sobre el futur de la catalanística internacional

Aquest matí s'ha inaugurat la I conferència de l'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. El tema escollit per a aquesta primera experiència ha estat La catalanística en l'acadèmia global, una temàtica que ha estat fonamental per a la presència dels estudis de llengua i literatura catalana en els darrers quaranta anys.

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, qui ha reiterat l'agraïment de Vilanova i la Geltrú al doctor Molas, present en l'acte, per donar a la vila el seu llegat i tot el que d'ell se'n desprèn. "Estem molt orgullosos que a la nostra ciutat se celebri aquest debat sobre la llengua catalana en un moment com els que estem vivint". 

Aula Molas 02
Marijó Riba, regidora de Cultura, i el doctor Joaquim Molas, entre el públic

La I Conferència de l'Aula Joaquim Molas proposa una reflexió sobre les condicions actuals i les perspectives de futur de la catalanística internacional. Vinculats tradicionalment als estudis lingüístics i literaris i a la institució universitària, els estudis catalans s'enfronten a canvis inevitables de paradigma acadèmics i disciplinars que n'han modificat l'escenari, els actors, les demandes i les estratègies. Per tractar-los, l'Aula Joaquim Molas ha convocat, en la seva primera conferència, alguns d'aquests actors actuals de més relleu.

Participen en aquesta I conferència el mateix Joaquim Molas, August Bover (Universitat de Barcelona), Andreu Bosch (Institut Ramon Llull), Patrizio Rigobon (Università Ca'Foscari) i Josep M. Murià. La regidora de Cultura, Marijó Riba, serà l'encarregada de tancar l'acte aquesta tarda.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00