Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2017

Assaig obert de la Jove Orquestra Simfònica

La JOSPAG oferirà una concert a la tarda a l'Auditori Pau Casals del Vendrell    La JOSPAG oferirà una concert a la tarda a l'Auditori Pau Casals del Vendrell

Es farà diumenge a la una del migdia a l'Auditori Eduard Toldrà. L'orquestra la formen joves estudiants de les escoles de música del Vendrell, Vilanova i Vilafranca

Aquest diumenge 12 de febrer, a les 13 h, l'Auditori Eduard Toldrà acollirà un assaig obert de la JOSPAG, la Jove Orquestra Simfònica del Penedès, Anoia i Garraf. El mateix dia, a les 6 de la tarda, es farà el concert a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador (El Vendrell).

La JOSPAG és un projecte musical de formació per a joves estudiants de nivell mitjà i Grau Professional, impulsat per les escoles de música EMMPAC del Vendrell, Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, i l'Escola-Conservatori Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú. Hi participen un total de 60 alumnes de les escoles i conservatoris d'aquesta zona que inclou les comarques del Penedès, Anoia i Garraf.

La prioritat d'aquest projecte és oferir la millor qualitat pedagògica possible als seus estudiants, per mitjà d'un equip d'intèrprets professionals altament qualificats, juntament amb l'accés a un repertori de primera qualitat que difícilment es podria trobar en els àmbits educatius habituals. L'objectiu de la Trobada Simfònica és aconseguir que, al final de cada estada, tots i cadascun dels membres de l'orquestra hagin pogut viure un seguit d'experiències musicals úniques, que passin a ser una part fonamental i imprescindible de la seva formació.

L'activitat de la Trobada Simfònica s'ha desenvolupat en forma d'assajos orquestrals el diumenge 5 de febrer i el cap de setmana dels dies 11 i 12, culminant amb aquest assaig general obert a Vilanova i el concert al Vendrell.

Pel que fa al programa que interpretaran, inclou l'Allegro de la simfonia en re menor de J.B.Vanhal (1739-1813), l'Intermezzo de l'Arlesienne de G.Bizet (1838-1875), l'Intermezzo simfònic de Cavalleria Rusticana de P.Mascagni (1863-1945), i Mamboy (Danses i contradanses cubanes) d'A.Gumí (1965-).

Els alumnes han treballat amb alguns membres de l'orquestra Simfònica del Vallès, com Giovanni Giri i Gala Cebotari, violins; Vicent Nogués, viola; Romain Boyer, violoncel; Joan Collell, contrabaix; i Juan F. Bertomeu, vent metall.

La direcció musical va a càrrec d'Albert Gumí, que just abans del concert oferirà una presentació pedagògica.
L'activitat està patrocinada per la Fundació Pro-Penedès, l'ACEM i Instruments Safont.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00