Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/03/2017

L'alcaldessa de VNG participa a la Cimera de la Qualitat de l'Aire a Barcelona

Cimera de la qualitat de l'aire, ahir a Barcelona Cimera de la qualitat de l'aire, ahir a Barcelona

Els municipis de l'entorn es comprometen a fer sensibilització sobre la necessitat de reduir emissions

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va participar ahir dilluns a la Cimera de la Qualitat de l'Aire a la conurbació de Barcelona. L'acte, que va servir per obtenir el primer gran compromís de diverses administracions per garantir la qualitat de l'aire i protegir la salut i el medi ambient, va ser presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i va comptar amb una àmplia representació de municipis.

L'acord institucional compromet la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i els municipis de la conurbació de Barcelona i el seu entorn, amb l'objectiu d'adoptar mesures per reduir un 30% les emissions vinculades al trànsit en el termini de 15 anys. La principal mesura acordada va ser la restricció de trànsit a vehicles de més de 20 anys en 40 municipis declarats "Zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric", que s'aplicarà de forma progressiva, a partir de desembre d'enguany.

Durant l'acte es va posar de manifest la necessitat de millorar la coordinació entre les administracions implicades, ja que els esforços que s'han dut a terme per reduir les emissions contaminants en els últims anys han portat a la millora de la qualitat de l'aire per a les partícules en suspensió (PM10), però no han aconseguit la reducció esperada dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2).

Vilanova i la Geltrú no forma part de l'Àmbit-40 (els 40 municipis declarats "Zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric"), però sí que es considera, juntament amb una trentena més de poblacions, que genera mobilitat sobre aquesta zona. Per aquest motiu, l'acord també implica aquests municipis de l'entorn i els compromet a contribuir en la difusió i sensibilització entre la ciutadania.

Es calcula que la millora de la qualitat ambiental beneficiarà directament 4,3 milions de persones de les 4 comarques de l'Àmbit-40 (Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental), i indirectament 6 comarques més de l'entorn de Barcelona (Osona, Bages, Anoia, Maresme, Alt Penedès, Garraf).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00