Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2015

L'institut Manuel de Cabanyes vol oferir formació dual en animació d'activitats esportives

Presentació a l'institut Manuel de Cabanyes   Presentació a l'institut Manuel de Cabanyes

El centre vilanoví presenta a empreses i entitats la possibilitat de col·laborar en la formació de l'alumnat

L'Institut Manuel de Cabanyes va presentar ahir a empreses i entitats la formació dual en animació d'activitats físiques i esportives. El centre vilanoví vol incorporar a la seva oferta aquesta modalitat que alterna les classes amb les pràctiques remunerades en empreses.

El Cabanyes ja imparteix actualment un cicle formatiu de grau superior en animació esportiva i ara vol ampliar la seva oferta amb la formació dual. Aquest tipus de formació estan tenint molta acceptació entre l'alumnat perquè suposa un treball molt més intens amb les empreses participants que són un agent actiu en la formació dels alumnes, ja que les hores de pràctiques són contemplades com aprenentatge.

El coordinador de l'FP Dual de les comarques de Barcelona, Jordi Villacampa, va explicar que el model està basat en la formació professional alemanya i que tracta de recuperar el que abans era la figura de l'aprenent. Les empreses que col·laboren amb els instituts tenen avantatges fiscals i participen des del primer moment en el disseny de la formació. Aquesta proposta ha estat un èxit, i el juny del 2014 ja hi havia a la zona 27 propostes duals.

El responsable dels cicles formatius al Manuel de Cabanyes, Salvador Bernadó, va voler recordar que el centre ha demanat també poder impartir el cicle de grau mitjà en animació d'activitats, per tal de tenir l'oferta completa. El centre vilanoví, a més, vol especialitzar-se en activitats a l'aire lliure i activitats nàutiques, aprofitant les possibilitats de Vilanova i la Geltrú en aquests àmbits.

La presentació va comptar amb la presència d'una desena de representants d'empreses i entitats relacionades amb l'esport. En la presentació també hi van intervenir el director de l'Institut, Francesc Casasola, i un dels responsables del cicle, Joan Carles Requero. En representació de l'Ajuntament hi va ser el regidor d'Hisenda i Recursos Humans Miquel Àngel Gargallo.

A Vilanova i la Geltrú ja estan en marxa tres cicles en la modalitat dual. L'Institut Lluch i Rafecas ofereix un cicle formatiu del grau mitjà en Manteniment de Material Rodant Ferroviari i dos cicles de grau superior, un de Projectes d'Edificació i un altre de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00