Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/01/2015

El TOC, espai de referència de les entitats econòmiques de Vilanova i la Geltrú

Podria acollir un punt d'informació turística i de venda de material promocional de ciutat

El TOC, el cèntric equipament municipal situat al carrer de Sant Sebastià, ja ha començat a aglutinar les diferents entitats de caire econòmic de Vilanova i la Geltrú. En aquest moments es poden trobar oficines i despatxos de l'Associació Viu Comerç, l'associació de restauradors Menja't Vilanova; l'Estació Nàutica; l'associació formativa Temps de Vi; i el Gremi d'Hoteleria i Restauració. Segueixen també al TOC els espais dels que gaudeixen el Pabordes de la Festa Major.

Una altra novetat que es planteja és que la planta baixa, a més de poder acollir actes o les ja tradicionals botigues de Carnaval i de Festa Major, pugui esdevenir un punt d'informació de ciutat i de venda de material promocional. Per aquest motiu caldran un seguit de petites reformes, que es duran a terme durant el primer trimestre de 2015, per tal de compartimentar l'espai de manera adequada.

Per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, aquesta nova dimensió del TOC "és un manera de treballar que ens diferencia. Ens sentim molt còmodes treballant de la mà de les entitats del teixit econòmic." En aquest mateix sentit, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, ha manifestat que "volem que la ciutat tingui gremis forts, comercials, empresaris, hotelers... Això voldrà dir que tenim un teixit empresarial ben organitzat, i uns gremis vàlids i representatius del teixit econòmic de la ciutat. En aquesta conjunció d'esforços, de forma natural, hi ha hagut una evolució que ha portat aquesta planificació conjunta,. Hem decidit a on anàvem a promocionar la ciutat, i quin contingut oferim. Ens hem adonat que aquesta feina conjunta podria estar més optimitzada si hi havia un espai comú de treball. Hem posat totes les facilitats perquè es pogués produir. Va semblar que el TOC podria complir amb aquestes funcions. Se'ls ha facilitat uns despatxos a canvi del pagament de la taxa habitual. Creiem que és positiu pel conjunt de la ciutat. A partir d'ara el Toc no és un espai excloent, segueix sent un espai obert a la ciutat. Estem provant que pugui esdevenir un punt d'informació ciutadana al centre de la ciutat, sobretot quan l'OAC estigui tancada. És la singularització del Toc com espai d'informació i punt d'informació turística. En aquest sentit procurarem que pugui tornar a tenir productes de promoció amb una dimensió més adequada. El sector serveis ocupa mes de 9.000 persones a la ciutat. Ens sembla just, ens moments com aquest, transformar recursos en eines i posar-les al servei de gremis potents per a què la ciutat sigui més forta."

Les sis entitats que hi havia al Toc a l'inici de legislatura han estat reubicades a diferents indrets. Aquest és el cas de l'AAEC Catalunya contra el Càncer, els Amics de la Gent Gran, i els Borregos de Vilanova que ara es poden trobar al Centre Cívic La Sardana; la Societat de Caçador al Centre Cívic Sant Joan; els Falcons al Centre Cívic de La Geltrú; i Edulis al Centre Cívic Molí de Vent. Aquest canvi ha estat molt ben valorat per les sis entitats que ara no han de pagar per l'accés a un local, i per la capacitat de relacionar-se amb altres entitats als centres cívics.

Les entitats de caire econòmic que ara es troben al TOC hauran de pagar anualment la Taxa d'Utilització que contemplen les ordenances fiscals, per un valor de 223,30 euros anuals
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00