Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/08/2015

La Festa de l’Animal torna el dissabte 3 d’octubre a la rambla Principal

L'esdeveniment arriba a la quarta edició amb voluntat de superar els 5000 visitants

El dissabte 4 d'octubre la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú tornarà a acollir la Festa de l'animal que, enguany, arriba a la quarta edició. Al llarg de des les diferents edicions la Festa de l'Animal no ha parat de créixer i durant l'edició de 2014 es va registrar una afluència de més de 5.000 persones al llarg de tot el dia, amb puntes de més de 500 assistents, com va ser el cas de l'exitosa desfilada d'animals a la passarel·la Adopta'm. La Festa és una gran punt de trobada d'institucions, protectores i empreses de la ciutat i d'arreu el país donat que s'ha convertit en una plataforma ideal per a la posada en comú d'experiències, serveis i coneixements.

La Festa de l'Animal té com a objectiu conscienciar i educar a la ciutadania sobre els drets i deures en la tinença responsable dels animals de companyia. La Fira vol incidir en la lluita contra l'abandonament animal, els comportaments incívics a la via pública, donar una segona oportunitat als animals que han patit abandonaments, potenciar la identificació dels animals, conscienciar sobre la responsabilitat, compromís i dedicació que suposa tenir un animal de companyia, donar a conèixer els serveis que l'ajuntament dona als animals de la ciutat, mostrar les qualitats, habilitats i capacitats d'aquests animals, i servir de plataforma per a empreses, institucions i protectores.

Per aquest motius, la Festa de l'Animal resultat una plataforma molt adequada per a totes aquelles empreses relacionades amb el sector que vulguin mostrar els seus productes i servis a un públic molt conscienciat, molt informat, i amb un elevat grau de sensibilitat

Des de la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, responsable organitzatiu de la Festa de l'animal, s'ha volgut estructurar la Festa de l'Animal a partir de quatre eixos. El primer el fòrum de xerrades i ponències “Àgora Animal”. El segon la ja esmentada passarel•la d'adopció Adopta'm. I en tercer i quart lloc les activitats lúdiques i l'espai firal.

El fòrum pretén donar a conèixer les últimes novetats del sector mitjançant ponències i xerrades amb els principals especialistes del sector. Un espai obert a la ciutadania i als professionals del sector. La passarel·la és un escenari a la rambla Principal destinat a intentar ajudar a alleugerir el problema de saturació d'animals de companyia que pateixen el CAAD i les protectores de la comarca. Els animals desfilen acompanyats d'un voluntari, i un presentador va informant de les característiques de l'animal, sense oblidar les responsabilitats i obligacions que comporta l'adopció d'un animal. La mateixa pasarel3la també servirà per la proposta "Mostra'ns el teu amic" on les persones que vulguin mostra el seu animal de companyia puguin, prèvia inscripció a l'estand de l'organització, desfilar amb la seva mascota davant del públic que omple l'espai.
Les activitats lúdiques ocuparan una espai de 200 metres quadrats, delimitats a la rambla Principal. Aquest indret es`ta pensat per a que els visitants pugin conèixer les capacitats i recursos dels animals per fer tasques importants. Destaquen les exhibicions amb gossos dels Mossos d'Esquadra, Seprona o les demostracions d'Agility de diferents empreses del sector.

Tot l'espai firal de la Festa de l'Animal està centralitzat a la rambla Principal. Això fa que la fira esdevingui una magnífica plataforma de difusió ja que es tracta d'un lloc de pas obligat i eix d'una de les superfícies comercials a cel obert més importants de Catalunya. Un magnífic aparador per a qualsevol empresa que vulgui vendre productes, serveis o fer contactes amb futurs clients.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00