Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/05/2016

El Ple aprova millorar la neteja viària i la jardineria i renovar l'enllumenat públic

El regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, detalla la repercussió per a la ciutat i la importància d'aquests tres temes en la compareixença del Govern municipal per valorar el Ple

Entre els punts destacats del ple ordinari del mes de maig, que finalitzarà el capítol de mocions dissabte al matí per l'extensió del debat de la cinquantena de punts de l'ordre del dia, hi ha l'aprovació de tres temes importants de la Regidoria de Serveis Viaris relatius a la neteja viària; l'enllumenat públic i l'adjudicació del servei de jardineria de la ciutat.

En la compareixença habitual del Govern municipal posterior a la celebració del Ple, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet ha manifestat "la satisfacció per l'aprovació d'aquests temes per la repercussió positiva que tindran en el manteniment i cura de la ciutat".

En primer terme el regidor Giribet ha destacat l'increment d'uns 400.000 euros, respecte l'any anterior, del contracte de neteja i recollida que es traduirà en l'augment de serveis que segons Joan Giribet "es troben ara en precari" aconseguint "donar una visibilitat diferent dels carrers i reforçant 4 o 5 punts importants" on es genera més brossa i residus per la tipologia d'activitats que s'hi duen a terme. En aquest sentit, el regidor de Serveis Viaris ha destacat "l'increment de freqüència del servei de neteja a les urbanitzacions del Prat de Vilanova, Santa Maria de Cubelles i els polígons industrials, que actualment eren cobertes per la Unitat de Serveis Municipals"; l'increment de neteja a la façana marítima "sobretot durant els caps de setmana amb més personal i augment de la freqüència de neteja de les platges que passarà a fer-se cada dia de l'any", així com també el reforç que es farà en relació a "les accions de neteja de grafits, ja que actualment només es netejaven els grafits que eren ofensius". A partir d'ara s'accentuarà la neteja de qualsevol tipus de pintades a l'espai públic. Finalment i a grans trets, ha explicat el regidor Giribet, "millorarà la recollida de voluminosos i s'ampliarà l'horari de servei de la Deixalleria Punt Net".

S'inicia la licitació del servei de manteniment d'enllumenat públic
El ple d'aquest dilluns 2 de maig també va aprovar per majoria iniciar la licitació del servei de manteniment d'enllumenat públic de VNG, un plec de contractació per un import de més de 6,5 milions d'euros (6.525.000 euros) que permetrà la renovació total de la xarxa d'enllumenat públic de Vilanova i la Geltrú. El regidor Joan Giribet ha qualificat aquest contracte de "molt important ja que en el termini màxim de dos anys suposarà la renovació total de la il·luminació i de la xarxa d'enllumenat que estarà en totals condicions i garanties evitant deficiències i mancances de servei a la ciutat" i alhora aplicar criteris d'eficiència i eficàcia energètica que es traduiran en un estalvi energètic i també en un estalvi econòmic finalitzat el termini de vigència d'aquesta contractació. El regidor Giribet ha reconegut la durada llarga d'aquest contracte, de 15 anys, però ha afirmat que la inversió de 6,5 milions d'euros justifica que la concessió s'hagi de fer per a aquest termini temporal.

Adjudicació del servei de jardineria
Finalment el ple de maig també va aprovar per majoria l'adjudicació del servei de manteniment de parcs i jardins de VNG a l'empresa Valoriza per un import de 2.159.000 euros. Entre les millores que incorpora la nova adjudicació hi ha l'augment de les hores de treball anual, es passa de 74.000 a 114.000 hores, més 250 hores de treballs extraordinaris. Iniciaran una col·laboració amb TEGAR, es disposarà d'un servei de guàrdia de 24 h i l'empresa subministrarà gairebé 2000 plantes de temporada i 200 arbres anuals; campanyes de control de plagues, implantació d'un sistema de telegestió de la xarxa de reg amb sensors climàtics i renovació dels vehicles elèctrics.

El regidor de Serveis Viaris ha explicat que entrarà la nova adjudicació entrarà en vigor a partir de l'1 de juny i per tant "ben aviat es podran començar a aplicar totes les millores".


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00