Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/05/2015

L'Economat de VNG, un projecte de tota la ciutat

Quan fa prop de dos mesos que es va inaugurar, l'Economat va sobre rodes    Quan fa prop de dos mesos que es va inaugurar, l'Economat va sobre rodes

El projecte creix en nombre de persones usuàries, de voluntariat i de proveïdors d'aliments, consolidant-se com un servei que preserva la dignitat de les persones ateses

El projecte de l'Economat de VNG va obrir les seves portes fa un mes i mig, atenent prop de 450 famílies. Ara són 600 les famílies que poden anar a "comprar" amb un sistema de punts aliments i productes de primera necessitat cada 15 dies. Hi ha 125 persones voluntàries implicades, 1.890 persones beneficiàries, i 29 tones d'aliments i productes de primera necessitat lliurats mensualment. Cada vegada més persones usuàries de l'Economat s'estan oferint per ser voluntàries del servei, com una manera d'agrair el suport que estan rebent.
Més enllà d'aquestes xifres, el valor del projecte està en el seus propòsits: garantir un complement a l'alimentació de les famílies de Vilanova i la Geltrú amb ingressos insuficients o nuls, i fer-ho des d'un servei que preserva la dignitat i l'autonomia de les persones ateses.
Però l'Economat és més ambiciós que aquest objectiu: és un projecte de ciutat, un servei que convida a les empreses a col·laborar, que s'ofereix com a espai de pràctiques a alumnes que estan en formació, que s'ofereix a les escoles perquè els infants i joves el coneguin i n'extreguin un aprenentatge significatiu, i que promourà tallers i formacions d'economia domèstica que poden interessar a moltes famílies de Vilanova.
La feina tot just ha començat, i l'anhel del servei és créixer creant xarxes de col·laboració. És per això que des de l'Economat estan oberts a qualsevol col·laboració d'empreses i d'establiments. El correu electrònic de contacte és economatvng@gmail.com. De moment, s'estan fent diversos contactes amb empreses, comerços i proveïdors alimentaris per fer una millor gestió de la compra dels aliments, a banda d'oferir la possibilitat de rebre les minves d'aquestes establiments o altres col·laboracions.
Pel que fa als tallers d'economia domèstica, s'estan preparant uns tallers en format curt, oberts a la ciutadania, d'organització de la llar: cuina econòmica, cuina d'aprofitament; tallers d'estalvi en els subministraments d'aigua, gas i electricitat; i consum col·laboratiu, per accedir a allò que necessitem d'una manera més econòmica. S'està treballant també per fer un receptari amb receptes econòmiques proposades per les famílies i per professionals de Vilanova.
La finalitat última de l'Economat és superar la seva funció bàsica més assistencial per treballar també des d'una mirada preventiva i formativa, sent promotor d'espais d'interrelació i d'aprenentatge. En definitiva, un projecte de tota la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00