Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2016

La ciutat participa al projecte europeu de circ 'De mar a mar'

El projecte s'ha presentat aquesta setmana en roda de premsa al Teatre Principal        El projecte s'ha presentat aquesta setmana en roda de premsa al Teatre Principal

Amb l'objectiu d'impulsar les arts del circ, la companyia Eia portarà el seu espectacle 'Intarsi' el 18 de desembre al Teatre Principal

En el marc del Programa de Suport a la Creació, Vilanova i la Geltrú participa, a través del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, al projecte 'De mar a mar. Pyrénées de Cirque'. Es tracta d'un projecte europeu que té l'objectiu de fomentar la formació, la creació i l'exhibició d'espectacles de circ contemporani.

Com ha explicat en roda de premsa la regidora de Cultura Teresa Llorens, "per a nosaltres és fonamental apostar per la innovació, especialment quan els projectes són arriscats. La cultura és un element de cohesió social, però també és un motor econòmic". Llorens recordava també que "Vilanova sempre ha estat vinculada al món del circ, una de les arts que menys suport rep per part de les institucions. Justament per donar-hi suport, a banda de l'espectacle del projecte europeu, a la ciutat s'han programat tallers de circ en família de la mà de l'Escola de circ Saltimbanqui de la nostra ciutat".

La coordinadora d'activitats del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals (www.txac.cat), Núria Pascal, explica que "De mar a mar neix de l'ampliació d' altres experiències d'èxit, com ‘Circ que o!' o ‘Pirineos de Circo', i vol millorar la cooperació transfronterera a l'entorn de la formació i l'acompanyament dels artistes i creadors de circ contemporani en el massís pirinenc". Així, el projecte pivota sobre tres eixos: la formació, la creació i la difusió.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és un dels 14 socis, agents públics i privats, participants en el projecte. I ho fa a través del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. A "De mar a mar", projecte subvencionat per la Unió Europea, hi participen entitats culturals a banda i banda de la frontera pirinenca. Concretament, de les regions de Migdia Pirineus, Catalunya, País Basc, Aragó, Navarra, Aquitània i el Llenguadoc-Rosselló.

A Catalunya, nou de les ciutats membres de la Xarxa acolliran l'espectacle "Intarsi", de la companyia Eia. A Vilanova i la Geltrú es podrà veure el dia 18 de desembre en el marc de la programació estable del Teatre Principal.

Fabrizio Giannini, de la companyia Eia, presentava a la ciutat "un espectacle de circ contemporani que ens fa molta il·lusió presentar a Vilanova, ja que la nostra companyia, guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, el Zirkolika o l'Emilio Zapatero, va néixer a La Vela. I va ser aquí on vam presentar la nostra primera creació, "Capas", l'any 2012".

La proposta "De mar a mar" ha estat seleccionada pel Comitè de Programació del fons FEDER de la UE per entrar a formar part del programa INTERREG V (Poctefa 2014-2020).

Més informació en aquest dossier de premsa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00