Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/06/2015

Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Internacional de la Música

Els carrers, places i biblioteques de la ciutat s'ompliran d'actuacions musicals  Els carrers, places i biblioteques de la ciutat s'ompliran d'actuacions musicals

Divendres 19 les escoles de música surten al carrer per celebrar la Diada que es commemora el 21 de juny

Com ja és habitual, la programació estable d'arts escèniques se suma a la celebració del Dia Internacional de la Música, el 21 de juny. I un any més ho fa de la mà de les escoles de música de la ciutat, que surten de les aules per oferir, de manera desinteressada, el treball realitzat al llarg del curs i omplir de música el carrer.

També se sumen a aquesta celebració altres equipaments culturals de la ciutat, com les biblioteques municipals, que ofereixen diverses activitats. El passat 6 de juny, doncs, ja es va poder gaudir d'un concert a càrrec dels alumnes de l'escola de música Freqüències a la biblioteca Joan Oliva.

Activitats prèvies
Aquest divendres 12, a les 19h, el Foment Vilanoví acollirà "El concert dels Combos", de l'Escola Freqüències.

Del 15 de juny fins al 18 de juliol, a la biblioteca Armand Cardona es podrà visitar l'exposició "L'origen dels sons cubans. Quan Àfrica i Amèrica es van trobar a Europa". La música cubana és fruit d'un mestissatge en estat pur, una síntesi de tres cultures diferents: els rituals ancestrals dels indígenes, com l'Areito; els ritmes i els tambors africans dels esclaus, com la rumba i les claves; i els instruments i les melodies dels colonitzadors, com la guitarra i les contradanses. Quin és l'origen de la paraula guajira? D'on provenen els boleros que canta el català Moncho? Per què el danzón és la dansa nacional de Cuba? Què té a veure Johan Sebastian Bach amb els ritmes caribenys? Aquestes i altres preguntes s'expliquen a l'exposició, coordinada per Esteve Molero i produïda per l'Ajuntament de Begur.

Activitats durant la setmana del Dia Internacional de la Música
Les activitats de celebració es concentren divendres 19 de juny. Durant tota la tarda, per les places i carrers de la ciutat, hi haurà concerts amb les escoles de música de la ciutat:

De 16.30 a 19.30 h, al racó del Banderes, concert dels diferents alumnes i formacions d'El Viver Escola de Música.

De 19 a 21 h a la rambla Principal, davant l'escola El Cim, concert dels diferents alumnes i formacions de l'escola Musicarea. Destaquen els estudiants del projecte Voice in Progress, una maqueta de cantants de producció pròpia; el Combo Funk, dirigit per Roberto Albrecia de l'ESMUC; o els Ukevàndals, combo d'ukeleles amb jazz, jingles televisius i versions de rock.

Els alumnes de l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat actuaran en diferents horaris i llocs: a les 18.30 h a la plaça de les Neus hi haurà el grup de saxos i Septimí; a les 19 h a la plaça de les Cols, els flabiols; a les 19.45 h al restaurant Dinou del carrer Comerç, les flautes de bec amb "El banquet musical" de Johann Hermann Schein (1586-1630); i a les 20.30 h a la plaça de les Neus, la Vilanova Latin Band.

Dissabte 20 de juny també es faran diverses actuacions. A les 12 h a la biblioteca Armand Cardona, en el marc de l'exposició, es podrà gaudir del concert "Els sons cubans", a càrrec d'Eudaimonia Ensemble. Un grup format per Mayte Santos a la flauta travessera, Meritxell Carbonell a la flauta travessera i la flauta en Sol, i Esteve Colomes al contrabaix. Tocaran transcripcions d'obres de Manuel Saumell, Ignacio Cervantes i Ernesto Lecuona.

També dissabte, a les 19h, el teatre Círcol Catòlic acollirà "En Pere i la mongetera", el musical de l'Escola Freqüències. Una representació que es repetirà diumenge 21 de juny a les 12 h.

Dia Internacional de la Música
Diumenge 21 de juny se celebra oficialment el Dia Internacional de la Música. I el Museu Víctor Balaguer acollirà una fusió d'art, música i dansa. El Ballet Jove Etern Dansa, de l'Estudi de Dansa Rosa Mari Gonzàlez i Carme Gatell, i l'Escola de Música Mestre Montserrat ens oferiran una activitat on fusionen l'art del Museu Víctor Balaguer, amb la música en directe i la dansa. La proposta ofereix un recorregut per diferents sales del Museu, on s'afegeix al contingut de la mateixa sala una peça musical i una coreografia triades i creades per a l'espectacle.
S'ofereixen 5 passis diferents, amb aforament limitat, al llarg de tota la tarda: a les 17 h, les 17.45 h, les 18.30 h, les 19.15 h i les 20 h. Les entrades tenen un preu de 3 euros per persona i es podran comprar anticipadament els dissabtes 13 i 20 de juny, de 17 a 20 h, a les taquilles del Teatre Principal. Si en queden disponibles, es vendran el mateix dia de l'espectacle al mateix museu una hora abans de l'espectacle.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00