Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/03/2014

Reunió de la DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

La reunió es va fer al museu Víctor Balaguer   La reunió es va fer al museu Víctor Balaguer

El museu Balaguer va acollir la reunió que va decidir cinc possibles noms pels escumosos de la denominació d'origen

Els membres de la DO Penedès es van reunir ahir a Vilanova i la Geltrú. La trobada es va dur a terme al museu Víctor Balaguer, i va estar presidida per Josep Maria Albet i Noya, president de la DO. La regidoria de Cultura, Marijó Riba, va ser present a la trobada, que va comptar amb el suport organitzatiu de la regidoria de Promoció Econòmica.

El ple va acordar cinc possibles noms per als escumosos de la DO Penedès i també va decidir sol·licitar el registre a nivell europeu d'aquests noms per veure si estan disponibles. La Denominació d'Origen Penedès és la qualificació que agrupa la producció vitivinícola de la zona formada bàsicament per l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i que compleix una sèrie d'estàndards fixats.

L'òrgan que regula la producció emparada en la denominació és el Consell Regulador. Actualment té inscrits als seus registres a cinc mil set-cents viticultors, dues-centes setanta bodegues i cent quaranta-vuit empreses dedicades a la criança i l'exportació. Aquest contingent implica una producció anual d'entre milió i mig i dos milions d'hectolitres de vi.

La Denominació d'Origen assegura unes varietats concretes de raïm, el vi de Denominació no pot ser elaborat amb qualsevol varietat per a produir un determinat tipus. Cal seguir uns protocols d'elaboració i amb vinyes situades voluntàriament dins la regió natural.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00