Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/12/2014

VNG renova el segell Infoparticipa a la qualitat de la informació publicada al web municipal

Ariadna Llorens va recollir el guardó Ariadna Llorens va recollir el guardó

Ahir a la tarda es va celebrar la segona edició del lliurament d'aquest guardó. 77 ajuntaments catalans han estat distingits

La primera tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, va recollir ahir a la tarda el segell Infoparticipa, que acredita la transparència i la qualitat de la informació pública mitjançant el web institucional de l'Ajuntament, www.vilanova.cat. L'acte va comptar amb la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega.

El web www.vilanova.cat reuneix actualment el 98% (40 de 41) dels criteris d'avaluació proposats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Això significa que s'ha avançat en el compliment d'un criteri més respecte del març, quan es va rebre el primer guardó Infoparticipa. Se'n poden veure els detalls aquí.

En aquest segon lliurament, el segell Infoparticipa s'ha atorgat a webs de 67 ajuntaments, gairebé el doble dels 34 de la primera edició. D'aquests, 20 han assolit una puntuació del 100% d'indicadors positius, mentre que a la primera edició només n'eren 3. D'altra banda, s'ha atorgat una menció i 9 reconeixements a ajuntaments que han millorat significativament. En total, doncs, han merescut algun guardó del segell Infoparticipa els webs de 77 ajuntaments, mentre que a la primera edició en van ser 48.

Les dades permeten afirmar que les avaluacions del segell Infoparticipa han col·laborat a la millora de la informació dels webs de les corporacions locals catalanes, les quals s'han d'adaptar a les obligacions de la Ley de Transparencia, acceso a la información y buen gobierno abans de desembre de 2015. El segell Infoparticipa va ser creat pel LPCCP amb la vista posada a assolir una millora de la informació publicada als webs dels ajuntaments de cara a les eleccions municipals del 2015, una informació que, segons ha analitzat el LPCCP, en molts casos no és suficient.

L'acte d'ahir a la tarda va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona i va ser presidit per la vicepresidenta del Govern i pel vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Manel Sabés. Joana Ortega va rebre l'ovació dels assistents a l'acte, en suport per la querella que li ha estat interposada per la seva implicació en la convocatòria del procés participatiu del 9-N.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00