Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/01/2015

Dissabte es commemora a VNG el Dia Internacional de l'Holocaust

Dissabte es commemora el Dia de l'Holocaust a VNG

Les entitats i centres de secundària implicats en el Projecte Buchenwald hi prendran part. L'objectiu és recuperar la memòria històrica i sensibilitzar per la prevenció del feixisme i el racisme

L'Amical de Mauthausen i altres camps i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzen aquest dissabte la commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat, que tindrà lloc a les 19 h a la plaça de la Peixateria. L'acte comptarà amb nombroses entitats, centres de secundària i institucions de la comarca, que participen en el Projecte Buchenwald, dedicat a la recuperació de la memòria dels deportats als camps nazis i el treball per la prevenció del feixisme i el racisme a casa nostra.

En el marc de l'acte hi haurà lectures a càrrec d'alumnes dels centres implicats en el Projecte Buchenwald i en la Xarxa de memòria i Prevenció del Feixisme "Mai Més", així com la interpretació de les cançons "Wiegala" i "Chant des Marais". També es llegiran cartes de l'obra "Diari d'Anna Frank", a càrrec de l'Escotilló Jove Grup de Teatre.

Així mateix, es farà una encesa d'espelmes i una ofrena floral en record de les víctimes de l'Holocaust i de l'extermini als camps nazis. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, intervindrà en l'acte. També hi participaran representants dels col•lectius perseguits pel nazisme, com són la comunitat jueva, el poble gitano, dels deportats republicans i les víctimes per motius polítics, i el col·lectiu de gais, lesbianes bisexuals i transsexuals.

Altres actes al voltant del Dia de l'Holocaust

Enguany els actes al voltant del Dia de l'Holocaust, que es commemora el 27 de gener, agafen especial rellevància perquè es compleixen 70 anys de l'alliberament dels camps, i es preveuen esdeveniments especials a tot Europa. A Vilanova i la Geltrú, avui dijous la historiadora Rosa Toran participarà en una conferència adreçada a alumnes de secundària de la ciutat, a la sala d'actes de l'UPC.

Demà divendres, a les 21.30 h, l'Escotilló Jove realitzarà una representació especial del "Diari d'Anna Frank". El divendres 30 de gener està prevista la inauguració de la Exposició "Mauthausen Crònica Gràfica" al Museu del Ferrocarril de Catalunya.

http://projectebuchenwald.blogspot.com.es
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00