Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2014

La biblioteca Armand Cardona ofereix la sessió d'assessorament filosòfic 'De Sòcrates a Maquiavel'

La sessió serà aquest divendres i anirà a càrrec d'Humbert Ruiz, professional de la filosofia

Divendres 19 de setembre, a les 18.30 h, la biblioteca Armand Cardona oferirà la sessió Assessorament filosòfic: de Sòcrates a Maquiavel a càrrec d'Humbert Ruiz, professional de la filosofia i membre de Mímesis: consultora filosòfica.

A l'antiga Grècia i a Roma, els filòsofs eren vistos com les persones amb més categoria moral per resoldre les qüestions més greus. Des de llavors, la idea de buscar la saviesa dins la filosofia ha esdevingut cada cop més estranya. D'un temps ençà apareixen autors i llibres que,més enllà de l'autoajuda, presenten la filosofia com un recurs òptim per afrontar els canvis al llarg de la vida i apropar-nos el més possible a allò que anomenem felicitat.

Es pot considerar l'assessorament filosòfic com una més de les diverses i variades psicoteràpies que tenen al seu abast els individus i els grups per fer front a la complexitat del món?, o és més aviat quelcom semblat a l'autoajuda o automotivació que ens proposen les modernes tècniques de coaching sorgides del món de l'empresa?

La teràpia per assenyats com Lou Marinoff i altres autors anomenen l'assessorament filosòfic neix a Alemanya als anys 80. La seva intenció no era altre que la de reivindicar una nova lectura dels grans autors de la filosofia i evidenciar que la filosofia ha aportat i aporta coneixement útil i valuós. Des de llavors, la pràctica filosòfica ha anat estenent i consolidant a nivell mundial les seves pràctiques i models, des de les vessants més orientades al assessorament personal i vital fins a metodologies estratègiques de gestió ètica per a empreses i entitats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00