Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/10/2016

Les biblioteques ofereixen sessions formatives gratuïtes d'ús de mòbils per a majors de 55 anys

Els tallers de capacitació digital tracten temes generals d'alfabetització digital lligats als dispositius mòbils com telèfons intel·ligents i tauletes

La Fundació Vodafone Espanya i la Fundació Pere Tarrés, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, organitzen la quarta edició dels tallers d'Alfabetització digital per a persones de més de 55 anys que pretén ensenyar persones d'aquesta franja d'edat a utilitzar tauletes i telèfons intel·ligents.

A Vilanova i la Geltrú, la biblioteca Joan Oliva i la biblioteca Armand Cardona acolliran un taller cadascuna.
El taller "Com funciona el teu telèfon intel·ligent. Iniciació 2" es farà dimecres 2 i divendres 4 de novembre de 17.30 a 19.30 h a la Joan Oliva. Les places són limitades, per la qual cosa cal fer inscripció prèvia a la biblioteca a partir d'aquest dilluns, 10 d'octubre.
"Tens un smartphone i vols tenir-hi tots els teus contactes per fer les trucades? Vols fer una cerca a Google amb el teu telèfon? En aquest taller veurem algunes funcions bàsiques dels dispositius mòbils i com funcionen. Aprendrem a desar els contactes a l'agenda, utilitzar el calendari, posar una alarma, personalitzar la pantalla i accedir a Internet, i a la descàrrega d'aplicacions creant un compte de correu".

Pel que fa al taller "Comunicació a través del mòbil. App's i WhatsApp", es farà dilluns 28 i dimecres 30 novembre de 17.30 a 19.30 h a la biblioteca Armand Cardona. Les places són limitades, per la qual cosa cal fer inscripció prèvia a la biblioteca a partir del 14 de novembre.
"T'agradaria crear un grup de WhatsApp per parlar amb la teva família o la colla d'amics? Coneixes les aplicacions que t'indiquen en un mapa com arribar al teu destí? En aquest monogràfic aprendrem a connectar-nos a Internet, instal·lar aplicacions, i en descobrirem algunes que et permetran estar en contacte amb els amics o la família".

La iniciativa té per objectiu apropar les tecnologies de la informació i la comunicació als ciutadans i reduir l'escletxa digital. Es pretén que els assistents aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils en llocs públics, com ara connectar-se a una xarxa Wi-Fi en un centre públic com una biblioteca; navegar a través de la tauleta; aprofitar les funcionalitats del telèfon, o gestionar els comptes propis a les xarxes socials.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00