Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/04/2016

Neus Lloveras és nomenada presidenta de l'AMI

Neus Lloveras, escollida presidenta de l'AMI

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú reivindica el paper dels municipis en el procés per la independència de Catalunya

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha estat escollida aquest migdia presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'assemblea de l'entitat, convocada a Cerdanyola del Vallès, ha votat per unanimitat l'alcaldessa de la capital del Garraf, que havia estat presentada com a candidata de consens.

Neus Lloveras ha marcat com a primer objectiu de l'AMI treballar per "ampliar la majoria social a favor de la independència", un objectiu que passa per definir i explicar molt bé el projecte de país. "És indipensable fer un procés perquè el màxim de ciutadans i ciutadanes hi diguin la seva", ha afirmat.

Per a la nova presidenta de l'AMI també és important promoure la projecció internacional, explicar el procés per la independència des dels municipis a Europa i el món. Lloveras veu obstacles en el model d'Europa actual, "que a molts de nosaltres no ens representa i no ens agrada". En aquest sentit, encoratja a treballar des del municipalisme per "una Europa de les persones i les nacions" i deixar enrere "l'Europa dels Estats i dels interessos econòmics".

Neus Lloveras_AMI"No demanem res estrany, únicament la llibertat", ha conclòs en la seva intervenció, després de denunciar una vegada més la persecució judicial que està patint l'independentisme i el món local concretament. Lloveras també ha tingut paraules per als seus predecessors i ha presentat l'equip que conforma la comissió executiva, que reflecteix la pluralitat de forces polítiques dels ajuntaments que conformen l'AMI.

L'assemblea ha començat a les 11.15 h del matí, amb presència de representants dels ens locals associats a l'AMI, que actualment són 786. Prèviament a l'elecció de la presidenta, s'han aprovat els comptes i s'ha presentat l'informe de gestió de l'associació. L'acte ha comptat amb la consellera de la Presidència, Neus Munté, entre d'altres representants institucionals i de les entitats civils a favor de la independència de Catalunya.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00