Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2014

Nous programes de formació i ocupació a l'IMET

A la demanda de cursos del SOC i plans d'ocupació cal afegir un nou programa de mesures per a persones destinatàries de la Renda Mínima d'Inserció

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant l'IMET i en col·laboració amb la Generalitat destinarà quasi 100.000 euros al Programa de mesures actives d'inserció per a persones destinatàries de la renda mínima d'inserció. Aquest programa té per objectiu facilitar a les persones que es troben en situació d'atur i són perceptores de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) diferents recursos que les situïn en millor posició davant la recerca d'ocupació.

Aquest programa formatiu, que es realitza per primera vegada a Vilanova i la Geltrú, atendrà una trentena de persones i es posarà en marxa aquest mes de novembre per finalitzar a l'abril de 2015. El programa contempla un pla individualitzat per a cadascun dels participants amb una formació en competències per accedir al món laboral adaptada al seu perfil.

La dotació econòmica d'aquest programa correspon en un 75% a l'Ajuntament de VNG, mentre que la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat amb el cofinançament del Fons Social Europeu, aporta el 25% restant.

En la presentació d'aquest nou programa, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras ha expressat "la voluntat del Govern municipal de promoure accions encaminades a millorar la situació de les persones en atur a la ciutat". En aquest sentit, l'alcaldessa ha posat com exemple l'aprovació de les ordenances municipals "que inclouen mesures per incentivar la creació d'empreses i llocs de treball".

Pe la seva banda, la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha afirmat que el nou programa "s'adreça a persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció i la trentena de persones que hi participaran són seleccionades conjuntament amb Serveis Socials". L'objectiu d'aquest programa, ha explicat la regidora Llorens, "és donar-los suport i acompanyar-los en la recerca de feina". A més, la regidora d'Ocupació ha destacat altres accions municipals "com la contractació de 30 persones mitjançant els plans d'ocupació" o els recursos econòmics que es destinen a cursos de formació ocupacional.

Formació Ocupacional
L'oferta formativa que ofereix l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de l'IMET es complementa amb d'altres accions com els programes de Formació Ocupacional del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Són accions formatives que atorguen un certificat de professionalitat als usuaris, una titulació amb reconeixement a nivell de l'estat espanyol i que permet l'homologació d'assignatures de manera parcial o total en els cicles formatius relacionats.

Aquest any 2014 l'IMET ha sol·licitat poder realitzar 23 cursos, d'àmbits com la gestió comptable; auxiliar de comerç; activitats auxiliars i de suport al buc en port; atenció a persones dependents en institucions, etc. Mitjançant aquesta oferta s'aconseguiria formació ocupacional per a un total de 368 persones i representa destinar un import econòmic de gairebé 700.000 euros.

Plans d'Ocupació
Enguany, mitjançant els programes Treball i Formació 2014 que actualment s'estan duent a terme a l'Ajuntament de VNG i a l'IMET, 30 persones han accedit als plans d'ocupació. Aquests plans es poden realitzar per les subvencions que atorgael SOC i el cofinançament del FSE. La trentena de treballadors que han accedit als plans d'ocupació estan realitzant tasques de fuster, paleta, pintor, serraller, auxiliar administratiu i informàtic i agent cívic, entre d'altres. Aquesta línia suposa una dotació econòmica de 270.000 euros i s'estan realitzant entre els mesos de juliol de 2014 i maig de 2015.


Club de la feina/borsa de treball
A banda de l'oferta formativa que imparteix l'IMET, les polítiques actives d'ocupació que realitza l'Ajuntament de VNG contemplen diferents eines, recursos humans, tècnics i materials per tal de facilitar la recerca de feina a les persones que estan en situació d'atur. Entre aquestes, el Club de la feina i la borsa de treball han atès de gener a setembre de 2014, 624 persones per primera vegada; s'han ofertat 270 llocs de treball i hi ha col·laborat 110 empreses.

El Club de la Feina és un espai que compta amb tot el necessari per tal que les persones puguin dur a terme un procés de recerca activa d'ocupació de manera autònoma, mentre que la Borsa de Treball recull ofertes i demandes de feina de l'àrea d'influència. Compta amb l'autorització del SEPE per actuar com a Agència de Col·locació de l'IMET.

L'Espai de recerca activa de feina ha atès, de gener a setembre de 2014, 159 usuaris. S'adreça a persones que busquen feina i disposen de coneixements de les noves tecnologies. Inclou el servei d'iniciació a la navegació per Internet i el servei de Recerca activa de feina. En el primer, es fan sessions formatives per tal que els i les participants utilitzin els portals d'ocupació a Internet per optimitzar la seva recerca de feina. En el segon cas, es promou la recerca de feina d'una manera sistemàtica i organitzada.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00