Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/02/2014

Torna el Carnaval a les Biblioteques Municipals de la ciutat

El carrer de l'Aigua, l'any 1988  El carrer de l'Aigua, l'any 1988

25 anys de FAC i l'engalanament de carrers, motius de les dues exposicions que han preparat la Cardona i la Joan Oliva

Com és tradició, les Biblioteques Municipals de VNG participen en el Carnaval de la ciutat. En aquesta ocasió ho fan amb dues exposicions, un taller infantil, l'hora del conte En Dolcet i, la gran novetat d'enguany, un concurs sobre el Carnaval a Vilanova i la Geltrú.

La biblioteca Joan Oliva i Milà ha estat la que ha donat el tret de sortida a la programació amb el taller "La Comparseria", que va servir perquè els més petits sortissin amb tot el necessari per gaudir de la Comparsa com cal: mantó, clavells, barretina...

La mateixa Joan Oliva, amb la col·laboració de la FAC i l'Arxiu Comarcal del Garraf, ofereix, entre el 21 de febrer i el 8 de març, l'exposició Apunts de 25 anys de FAC. El 1989 es constituïa la Federació d'Associacions pel Carnaval (FAC) de Vilanova i la Geltrú. La mostra exposa algunes curiositats d'aquests 25 anys en imatges, programes i retalls de premsa.

Per la seva banda la biblioteca Armand Cardona Torrandell organitza, en col·laboració amb la FAC i l'Arxiu Comarcal del Garraf, l'exposició Carrers de Carnaval, que es podrà visitar entre el 21 de febrer i el 8 de març. El concurs de carrers de Carnaval va esdevenir una de les activitats més lluïdes del Carnaval de Vilanova. En aquesta exposició es mostra una selecció d'imatges de diversos anys. Alguns dels carrers representats són el de l'Aigua, Balears, Sant Onofre i Llibertat.

També, i com ja és una tradició per aquestes dates, la mateixa Cardona Torrandell oferirà el dissabte 22 de febrer a les 12 h, l'hora del conte d'En Dolcet: el caramel que volia anar a la Comparsa, escrit i il·lustrat per Susana Peix i amb la participació del propi Dolcet.

La gran novetat d'enguany és el concurs "Carrers de Carnaval", organitzat per la biblioteca Armand Cardona amb la col·laboració de la FAC i el Cep i la Nansa. Els participants hauran d'identificar els cinc carrers incògnites que es triaran dels exposats a la Biblioteca. Per participar caldrà visitar l'exposició a la biblioteca Armand Cardona o consultar els àlbums virtuals creats al facebook i al pinterest de les Biblioteques de VNG.

L'inici del concurs serà el dia 21 i la data límit per presentar les respostes serà el divendres 28 de febrer. Entre tots els encertants dels 5 carrers incògnites se sortejarà un lot de productes relacionat amb el Carnaval de Vilanova i que inclourà dos passis per veure les Comparses des del balcó de la Casa Olivella, un exemplar del Dolcet, un llibre sobre la història del Carnaval i moltes altres sorpreses.

Durant els dies que se celebrarà el Carnaval, entre el 16 i el 22 de febrer, les biblioteques exposaran tots els documents i novetats que tenen relacionats amb aquesta gran festa vilanovina.

Les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú, amb motiu de la celebració del Carnaval, modificaran lleument el seu horari habitual d'obertura: dijous dia 27 de febrer, Dijous Gras, i dissabte 1 de març, les biblioteques estaran tancades a la tarda.

Més informació:
Bases del concurs Carrers de Carnaval
Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00