Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2015

Les identitats juvenils en un curs del CUM

El curs se celebra a Vilanova fins divendres         El curs se celebra a Vilanova fins divendres

El Campus Universitari de la Mediterrània aborda la construcció de la identitat del jovent en un curs organitzat per la Regidoria de Convivència i Equitat

"Construint identitats. Un apropament a les realitats diverses de la joventut i als processos migratoris" és el títol del curs que es fa aquesta setmana a Vilanova en el marc del Campus Universitari de la Mediterrània.
Organitzat per la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament, el curs està dirigit per Jordi Pàmies, doctor en Antropologia, professor del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, coordinador del Màster de Recerca en Educació i del Màster Interuniversitari de Migracions Contemporànies, i membre d'Emigra CER-Migracions.

Amb una cinquantena d'inscripcions, el curs aborda temàtiques com el mercat de treball des del punt de vista de la immigració i el gènere, la construcció de la identitat individual i/o col·lectiva en infants i joves en societats amb diversitat cultural, els models familiars lligats als processos migratoris i el sentiment de pertinença entre d'altres.

En l'acte d'inauguració del curs, la regidora de Cultura, Convivència i Equitat Teresa Llorens ha remarcat la importància de les polítiques que han posat en marxa molts ajuntaments "perquè tenim l'obligació d'afavorir la cohesió social. Hem d'afrontar la nova realitat de la ciutat i del país, on ha vingut molta gent d'altres països, i som conscients que aquests infants i joves immigrats o fills de persones immigrades es troben aquí amb una altra realitat, i els és difícil trobar la seva pròpia identitat". Per això, diu la regidora, "cal posar en marxa aquests programes, mesures i projectes de treball constant en sensibilització i mediació per afavorir la cohesió social".

Per la seva banda, Jordi Pàmies ha emmarcat el curs en l'estudi que es va fer a Vilanova i la Geltrú l'any passat sobre joves, immigració i vulnerabilitat de la Regidoria de Joventut. Un estudi que aporta dades tan significatives com que un 23% dels joves del municipi han nascut a l'estranger, o que la majoria de joves autòctons només es relacionen amb joves d'altres orígens en els espais de trobada obligatoris.

Curs CUM Convivència ponent

El primer dia del curs, que acaba divendres, ha continuat amb la conferència inaugural "Globalització, desigualtats i diversitat cultural en el món local" a càrrec de la doctora Sílvia Carrasco, professora del Departament d'Antropologia Social i Cultural de la UAB.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00