Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/11/2014

Dimarts vinent es commemora el Dia Internacional de la No Violència vers les dones

   El periodista Joan Ignasi Gómez, va ser l'encarregat de llegir el manifest l'any passat El periodista Joan Ignasi Gómez, va ser l'encarregat de llegir el manifest l'any passat

A Vilanova i la Geltrú s'hi han organitzat diferents activitats amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població

El dimarts 29 de novembre es commemora el Dia Internacional de la No Violència vers les dones. Com cada any l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, dins el programa Àgora de Tardor, ha organitzat tot un seguit d'activitats al voltant d'aquesta data. L'objectiu és conscienciar a la ciutadania del compromís que té la societat en l'eradicació d'aquesta xacra social, malauradament encara molt present.

Així, la primera de les activitats programades és una jornada formativa sobre la Prevenció de la violència masclista en l'etapa infantil, a càrrec de la pedagoga i escriptora Nora Rodríguez, que proporcionarà als assistents eines l'intervenció a l'aula. La jornada es farà a la Sala noble de la Casa Olivella, de 9.30 a 14.30 h. Una altre de les accions és la Lectura del Manifest de commemoració del Dia Internacional de la No Violència vers les dones. Serà a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, i anirà a càrrec del pintor vilanoví, Ferran Ferrer.

Els actes continuaran a les 7 de la tarda amb la plantada d'espelmes, a la plaça de la Vila, en memòria de les víctimes de la violència masclista. Mitja hora més tard, hi haurà una interpretació poètica a la Sala noble de la Casa Olivella. Per últim, a les 8 del vespre es projectarà al cineclub sala 1, del cinema Bosc, la pel·lícula "La por", dirigida per Jordi Cadena. El film, basat en la novel·la "M" de Lolita Bosch, tracta la violència masclista des del punt de vista d'un adolescent.

Una darrera proposta, fora de les activitats del dimarts, és el lliurament de premis del Concurs Carta a qui maltracta. Serà el dijous 4 de desembre, a les 6 de la tarda, a la Casa Olivella. En l'organització d'aquests premis hi ha l'Associació de Dones La Frontissa i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de la Regidoria de Convivència i Equitat. Hi col·laboren les llibreries La Mulassa i Llorens Llibres, el Jutjat número 6, de violència contra les dones, i els centres educatius de la ciutat. 

Més informació
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00