Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/07/2016

Viu la Festa Major amb les biblioteques municipals

L'hora del conte 'Gegants!', divendres de Correfoc a la tarda, serà el plat fort d'aquestes activitats juntament amb els tallers infantils que es faran a la Joan Oliva i a la Cardona Torrandell

Un any més, quan arriba la Festa Major, les biblioteques de la ciutat s'apunten a la festa. Per això divendres 29 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, la plaça de les Neus acollirà l'Hora del conte de Festa Major: Gegants!, a càrrec de la seva autora Susana Peix. Aquesta activitat, organitzada per les Biblioteques Municipals de VNG, s'adreça a infants a partir de 3 anys. Un cop acabada l'activitat, els autors signaran exemplars del conte.

Gegants! és el tercer conte de la col·lecció Cercavila de l'editorial vilanovina El Cep i la Nansa, amb il·lustracions de Sebastià Serra i escrit per Susana Peix.
"Als gegants i gegantes els agrada molt anar a l'escola, on aprenen tot el que cal saber per esdevenir uns bons representants de les seves viles, tot i que de vegades és una mica complicat: els llibres són tan petits que necessiten una lupa per poder llegir la lletra tan menuda. Les cadires moltes vegades no suporten el seu pes, i és molt difícil utilitzar uns estris tan diminuts que se'ls escapen entre els dits. L'Helga, la protagonista, té un problema. És tan alta que quan comença a ballar perd l'equilibri. Com ho farà per sortir a la cercavila sense caure?". Una aventura per conèixer de prop el món dels gegants de la cercavila i descobrir alguns dels seus secrets.
L'activitat ha estat organitzada per la Xarxa de Biblioteques Municipals, amb la col·laboració del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, la Colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú, els grallers Clau de Mar, els Pabordes 2016 i l'editorial El Cep i la Nansa Edicions. Aquesta activitat s'inclou dins la ‘Ludoteca infernal', organitzada en col·laboració amb el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, i que començarà a les 18 h amb diversos tallers a la mateixa plaça de les Neus.

A banda, les biblioteques de Vilanova també organitzen dos tallers de Festa Major: dimarts 26 a les 18 h a la Joan Oliva es farà el taller infantil "Un gegant a la mà", per al qual no cal fer inscripció prèvies.
I dimarts 2 d'agost, a les 11 h, la biblioteca Armand Cardona oferirà el taller "Cap de drac", adreçat a infants a partir de 5 anys. Les inscripcions es poden fer a la biblioteca a partir del dilluns 18 de juliol amb un cost d'1,5€.

Més informació: Festa Major de Vilanova i la Geltrú

Horaris d'estiu de les biblioteques
Cal recordar que durant l'estiu les biblioteques modifiquen els seus horaris habituals. La primera quinzena d'agost, la Joan Oliva romandrà tancada i l'Armand Cardona estarà oberta de 10 a 14 h. Durant la segona quinzena d'agost, la biblioteca que restarà tancada serà l'Armand Cardona, i la Joan Oliva obrirà de les 10 fins a les 20 h. Els dos equipaments també tancaran tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost.

Per consultar la resta d'horaris cliqueu els següents enllaços:
- Biblioteca Joan Oliva i Milà
- Biblioteca Armand Cardona Torrandell
 


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00