Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2013

L'IMET, al màxim nivell d'ocupació i rendiment

El curs sobre Gestió comptable i gestió administrativa per a auditoria és una de les opcions formatives que s'han iniciat      El curs sobre Gestió comptable i gestió administrativa per a auditoria és una de les opcions formatives que s'han iniciat

Les polítiques actives d'ocupació al centre per aquest 2013 compten amb 1,2 milions d'euros per fer més cursos d'ocupació adreçats a persones en situació d'atur

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) es troba actualment al màxim nivell d'ocupació i a ple rendiment. La posada en marxa de més cursos ocupacionals ha incrementant de forma notable la utilització dels recursos i eines amb què compta l'IMET a l'hora d'impulsar i desenvolupar les polítiques actives d'ocupació que té encomanades.

En aquest primer trimestre de l'any s'han posat en marxa diferents opcions formatives atorgades al centre vilanoví, a través de la convocatòria oberta a finals de l'any passat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). En xifres, l'oferta formativa que du a terme l'IMET es tradueix en un total de 10.200 hores de formació adreçades a persones en situació d'atur. En alguns casos són persones aturades de llarga durada i en d'altres són joves d'entre 16 i 25 anys, els quals a més de rebre formació per a l'ocupació també reben formació complementària amb l'objectiu que puguin obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria. La Generalitat, a través del SOC destina a la nostra ciutat un total d'1.190.697,48 euros, que gestiona l'IMET atenent el màxim nombre de persones i utilitzant els recursos propis de què disposa el centre, a nivell de professorat i tècnics en orientació i assessorament, a banda de la infraestructura necessària per dur-los a terme.

La regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens ha afirmat que "des de l'IMET i des de l'Ajuntament de VNG, donada la situació de crisi i amb el problema de l'atur actual, hem cregut molt important fer un esforç en formació i ocupació per a persones aturades". Segons Ariadna Llorens "estem posant tots els esforços i recursos al nostre abast per lluitar contra aquesta xacra". Sobre els recursos amb què compta l'IMET, la regidora d'Ocupació ha explicat que davant la reducció d'un 58% del pressupost que arriba de l'estat espanyol destinat a ocupació "ens hem vist obligats localment a fer un doble esforç per continuar arribant al màxim de persones aturades". En aquest sentit la regidora Llorens ha afirmat que l'esforç per frenar l'atur s'està fent en tres grans àrees: formació per a persones aturades en general, formació per a persones aturades de llarga durada i formació per a joves en situació d'atur.

Oferta formativa
L'oferta formativa que es du a terme a l'IMET es divideix en tres grans apartats. En primer lloc, els cursos que s'adrecen al sector de població aturada en general. S'inclouen en aquest bloc cursos de Gestió comptable i gestió administrativa per a auditoria; Activitats auxiliars de comerç i activitats de venda; Desenvolupament de productes audiovisuals; Activitats auxiliars de suport al buc en port o Atenció a persones dependents en institucions, entre d'altres. En segon lloc, hi ha el programa d'ocupació per a persones aturades de llarga durada, amb cursos d'Auxiliar de manteniment i neteja; Operacions auxiliars d'elaboració en indústria alimentària; Operacions auxiliars de sistemes i equips d'embarcacions esportives i d'esbarjo i Operacions auxiliars de cuina. Finalment en tercer lloc hi ha el programa d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya 'Joves per a l'Ocupació' on s'inclouen cursos d'Auxiliar de comerç i reposició; Auxiliar de cuina; Auxiliar d'estètica o Instal·lador de fibra òptica, entre d'altres. Aquest bloc formatiu compta a més, amb formació complementària que realitzen professionals de l'IMET en assignatures competencials, matemàtiques i llengua, amb l'objectiu que els joves finalitzin la formació havent obtingut també el graduat d'ESO. Amb aquesta finalitat els joves són matriculats a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) per tal de poder aconseguir el graduat d'ESO i optar a continuar la seva etapa formativa reglada accedint a algun cicle formatiu de grau mig.

Ariadna Llorens ha destacat l'oportunitat de l'oferta formativa que realitza l'IMET i ha assenyalat que "l'elecció dels cursos parteix de l'anàlisi sobre les oportunitats laborals que tenim a la ciutat en base a les dades del SOC però també en base a la recerca continuada que fa l'institut municipal sobre quines són les oportunitats laborals del territori". Segons la regidora d'Ocupació, "es tracta d'una feina i una anàlisi feta amb rigor i exhaustivament per veure la tendència sobre l'ocupació i la inserció laboral a curt, mig i llarg termini, que es vol ampliar i millorar per detectar les oportunitats d'ocupació al territori més pròxim".


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00