Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/08/2013

L'Ajuntament assumeix la continuitat del casal d'avis Caixa Penedès

L'alcaldessa amb els avis del casal Caixa Penedès L'alcaldessa, Neus Lloveras, amb els avis del casal Caixa Penedès

Neus Lloveras assegura als usuaris i usuàries que el servei es mantindrà en funcionament després que la Fundació Pinae ha decidit tancar-los

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va assegurar ahir als usuaris i usuàries del casal d'avis Caixa Penedès que tenen el servei garantit. Lloveras es va reunir amb els avis davant de la inquietud que ha causat la decisió de la nova propietària del servei, la fundació Pinae, de tancar el Casal.

L'alcaldessa va explicar el compromís d'assumir des de l'Ajuntament el manteniment del Casal en funcionament, tot i les dificultats econòmiques de la institució municipal. Ahir, darrer dia d'obertura abans de les vacances d'estiu, era l'últim dia programat per Pinae per mantenir en funcionament el casal.

Els avis i àvies van acollir la informació amb aplaudiments i mostres d'alleujament, a la vegada que reivindicaven la continuïtat de la dinamitzadora del Casal.

El tancament dels casals d'avis de Caixa Penedès, després de la integració de l'entitat bancària al Banc de Sabadell, és una problemàtica comuna a 14 municipis catalans. Els alcaldes i alcaldesses d'aquestes poblacions s'han reunit amb els responsables de la fundació Pinae i també amb la consellera de Benestar per tal d'intentar buscar solucions alternatives al tancament. Per Neus Lloveras "no és just que d'un dia per l'altre la fundació Pinae decideixi tancar els casals, crec que ens han d'ajudar, ens ho deuen".

Malgrat que a 1 d'agost no hi ha un acord amb la propietat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha compromès a mantenir-lo obert i funcionant a partir de setembre amb els serveis i activitats similars a les que fins ara s'hi han dut a terme.

El casal Caixa Penedès a Vilanova i la Geltrú té 400 socis i ofereix activitats com tallers per reforçar la memòria, classes de gimnàstica, de ball i treballs manuals. El centre també oferta serveis com podologia i perruqueria, a banda de festes i celebracions que es duen a terme periòdicament, i espais de trobada, lectura i jocs de taula.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00