Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/01/2016

Toni Albà porta 'Bufonant' al Principal

Toni Albà torna al teatre de la seva ciutat      Toni Albà torna al teatre de la seva ciutat

L'actor vilanoví ofereix un espectacle sobre la creació teatral en el marc de la celebració dels Tres Tombs

El Teatre Principal s'uneix als actes que organitza l'Associació dels Tres Tombs de la ciutat amb motiu de la celebració de Sant Antoni Abat, la Festa Major d'hivern de Vilanova i la Geltrú, per programar conjuntament "Bufonant", un viatge sorprenent al fons de la creació teatral.

Toni Albà és autor, actor i director d'aquesta obra, on es posa a disposició de la creació en viu i en directe per oferir un exercici insòlit que recorda la performance, però que és tan ancestral com el joc dels infants. Redescobrir la narració a través de la paraula i el gest generat pels desitjos i els neguits dels espectadors, porten a una transposició de la realitat a la que alguns anomenen poesia.

A "Bufonant", un actor descobreix els personatges que interpretarà al mateix temps que els espectadors. Un bufó evolucionant en l'espai buit. Un clown provocant el públic perquè s'impliqui en l'espectacle com no ho ha fet mai. Un comediant deixant que els espectadors el provoquin per crear un espectacle total. Un autor deixant els mecanismes de la creació al descobert. L'autor manipulant els personatges en l'instant mateix que neixen. Els espectadors manipulant l'actor? L'autor manipulant els espectadors? Qui manipula qui? Qui provoca qui? És sàtira o és paròdia? És comèdia o és tragèdia? Qui és el clown i qui és el bufó?

L'obra es representarà aquest divendres, 15 de gener, a les 21 h al Teatre Principal. Les entrades es poden adquirir el mateix divendres a partir de les 20 h a les taquilles del Teatre.

Escola de l'Espectador
Després de la funció, es farà una sessió de l'escola de l'espectador que organitza la regidoria de Cultura dins el calendari de programació d'arts escèniques a la ciutat. serà una trobada amb Toni Albà, en la que els espectadors coneixeran el procés creatiu de l'obra i les tècniques escèniques de l'actor a l'hora d'idear "Bufonant".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00