Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/09/2016

El CUM reprèn la programació acadèmica amb una conferència sobre les invasions biològiques

Aquest mes de setembre es farà també una conferència sobre realitat augmentada i un curs sobre Big Data

Les repercussions mediambientals de la introducció i proliferació d'espècies no autòctones al nostre país va ser l'eix central de la conferència amb què el Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) va reprendre ahir dijous la programació després de l'estiu. ‘Les invasions biològiques a Catalunya: estat del coneixement i eines per a la predicció' a càrrec del doctor en Biologia i Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica, Joan Pino, va posar l'èmfasi en la situació actual que es registra al nostre país, en relació a la introducció d'espècies forànies i en el projecte EXOCAT, una eina que permet analitzar l'estat de les invasions biològiques i treballar en la predicció i en l'anàlisi dels riscos de noves invasions. La conferència va comptar amb la col·laboració de l'APMA (Agrupació de Protecció del Medi Ambient).

A banda d'aquesta xerrada, el Campus Universitari de la Mediterrània ha programat noves conferències i cursos per a aquest mes de setembre de l'àmbit de la Ciència i la Tecnologia. Així doncs, dijous 22 de setembre a les 18 h, l'Auditori de Neàpolis acollirà la conferència gratuïta ‘La Realitat Augmentada com a element de transformació digital' a càrrec de Guillem Crosas, director general de Pangea Reality, mentre que del 26 de setembre al 4 d'octubre el CUM programa el curs ‘Introducció a R, visualització gràfica i Big Data' a l'Escola Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), a càrrec de Josep Anton Mir Tutusaus, professor del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB. Aquest curs té per objectiu introduir l'alumnat en conceptes clau com el Big Data, la importància de les bases de dades, l'assoliment d'un nivell bàsic de programació en R i aprendre a llegir una base de dades, entre d'altres. Aquest curs es realitza en horari de tarda, de les 16 a les 20 h.

La informació i les inscripcions per assistir a la conferència, que és gratuïta, i al curs al qual s'hi apliquen diversos descomptes es poden realitzar a través del web www.campusmed.net.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00