Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/12/2015

Teatre a favor de la Mensa del Cor de Càritas Vilanova

L'entrada és un donatiu de 5 euros       L'entrada és un donatiu de 5 euros

El grup de teatre Tres de Compex interpretarà 'El florido pensil', i l'entrada serà un donatiu per aconseguir recursos per als menjadors escolars

Diumenge 13 de desembre la sala del Pòsit de Pescadors acollirà una representació de teatre a favor de la Mensa del Cor de Càritas Vilanova, en una col·laboració d'aquest projecte social amb l'associació de gent gran Compex.

Amb l'objectiu d'aconseguir recursos per a ajudar els infants als menjadors escolars, el grup de teatre Tres, de Compex, representarà l'obra "El Florido Pensil", d'Andrés Sopeña Monsalve, sota la direcció de Cisco Martí.
El preu de l'entrada-donatiu és de 5 euros, i es podrà comprar el mateix dia a la taquilla, i també a través del telèfon 642 161 540.

També es pot col·laborar amb un donatiu "Fila 0" a benefici del projecte "Un plat calent infantil" de la Mensa del Cor de Càritas, a través del compte de la Parròquia de Sant Joan a La Caixa: ES04 2100 0378 4902 0025 5589.

La representació, que compta amb la col·laboració del Pòsit de Pescadors, és una crítica de com eren les classes en una escola nacionalcatòlica en temps de la dictadura.

L'obra es representarà diumenge 13 a les 18.30 h al local del Pòsit, al carrer dels Magatzems Nous, 17.

La Mensa del Cor de Càritas Vilanova
La Mensa del Cor és una de les 11 entitats que conformen la Mesa d'Entitats Socials, i és un projecte social abraçat per Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú, ja que està en sintonia amb els seus objectius de solidaritat amb les famílies més vulnerables. Té com a fita principal ajudar a reduir les carències alimentàries de famílies de Vilanova i la Geltrú en situació de precarietat econòmica.
La manca d'una nutrició correcta i suficient es constata dia rere dia, especialment a través dels més petits de les famílies. La Mensa del Cor és una iniciativa ciutadana, gestada per un grup de dones que pretenen solidaritzar-se per a canviar una realitat que entenem forma part de la responsabilitat de tots, institucions i particulars. En aquest moment està formada per diferents voluntaris i voluntàries que porten endavant el projecte.
La principal línia d'actuació és promoure la implicació de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú fins a obtenir els recursos alimentaris suficients que garanteixin el programa d'un àpat sencer al dia per a aquells nens que ara no el tenen.
El projecte, sota l'eslògan "Si volem, tots mengem", vol ajudar a procurar àpats complets a nens i nenes de Vilanova i la Geltrú durant el curs escolar. El sistema que La Mensa del Cor utilitza per a obtenir els recursos alimentaris és l'apadrinament d'aliments per part dels ciutadans, que els poden fer arribar als diferents centres cívics. L'apadrinament dels aliments es fa extensiu a les empreses de l'àmbit alimentari per aconseguir la quantitat suficient d'aliment proteínic generalment perible amb el qual completar la dieta. Així és com es fa possible l'alimentació d'un grup d'escolars durant un any lectiu.

La Mensa del Cor posa a disposició de qui ho vulgui articles elaborats per les persones que la constitueixen. Així, bosses solidàries, clauers o collarets ajuden a aconseguir els propòsits de solidaritat. Aquests articles poden ser bescanviats per productes alimentaris bàsics. També s'accepten aportacions econòmiques a través d'ingrés en un compte de Càritas Interparroquial a nom de La Mensa del Cor.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00